Tech 14 sep 2018 Noah Korevaar

Beste apps van de week voor iOS en Android: Fortnite, Health en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. 

De beste Android-apps van week 37

Google Assistent

De Google Assistent leest je voortaan het laatste nieuws in het Nederlands voor. De slimme spraakhulp kan je het nieuws van verschillende Nederlandse bronnen laten horen. Kies uit elf verschillende bronnen, waaronder NOS, RTL Z, ANP, BNR Nieuwsradio en NU.nl.

Wanneer je de Google Assistent om het laatste nieuws vraagt, leest het een eigen selectie voor. In de instellingen kan je de selectie van bronnen aanpassen. Door bijvoorbeeld ‘Luister naar het nieuws van NOS’ te vragen, krijg je het nieuws van een specifieke bron te horen.

Google Assistant Nederlands

Samsung Health

Samsung heeft haar eigen gezondheids-app in een nieuw jasje gestoken. In versie 6.0 van Samsung Health ziet alles er een stuk overzichtelijker uit. Daarnaast ondersteunt de app nu eindelijk de Samsung Galaxy Watch.

Naast het nieuwe uiterlijk zijn er ook een aantal functies verdwenen. Zo is het niet meer mogelijk om de app te koppelen aan andere gezondheidsdiensten of -gadgets. Samsung Health werkt dus niet meer op een Fitbit of in combinatie met Runkeeper. Daarnaast zijn de meters voor vochtigheid, zonnekracht en temperatuur geschrapt.

Gmail

Google trekt in maart 2019 de stekker uit de geliefde mail-app Inbox by Gmail. Het experimentele broertje van Gmail was populair door de slimme indeling van belangrijke en minder belangrijke e-mails. Gebruikers hebben nog even de tijd, maar het is daarom aan te raden vast te wennen aan een nieuwe mail-app.

Volgens Google kan je dan het beste overstappen naar Gmail, want dat ligt logischerwijs het dichtst bij Inbox. Gelukkig zijn de functies van Inbox ook in deze app van Google terug te vinden, en blijft het gemis alleen bij sentiment.

De beste iOS-apps van week 37

Fortnite

Een leuke iOS-update van Fortnite geeft je een nieuwe modus om te spelen. De update voegt de ‘Getaway’-modus toe, wat onderdeel is van het High Stakes-evenement. De modus is slechts tijdelijk beschikbaar en lijkt het meest op een bankroof.

Op willekeurige plekken worden vier kluizen gedropt met een kostbaar juweel erin. Met een team van vier moet je ervoor zorgen dat jullie deze als eerste bemachtigen. Daarnaast is er een nieuw wapen beschikbaar, de Grappler.

Fortnite Android

Workshop

Met de app workshop maak je eindelijk die ene perfecte taart of prachtige cocktail. Door middel van korte video’s leer je met Workshop stap-voor-stap hoe je de nieuwe Jamie Oliver wordt. Er zijn verschillende cursussen, zoals taartbodem maken.

Alle cursussen en stappen worden in hapklare video’s verdeeld en gegeven door een bekende chef. Let op: alles is in het Engels. Workshop heeft drie gratis cursussen. Voor meer gerechten of vaardigheden moet je betalen.

Spotify

Knal die afspeellijst maar op offline, want Spotify Premium-abonnees kunnen nu een stuk meer nummers downloaden. De muziekdienst heeft plots de limiet voor het downloaden van nummers flink omhoog gekrikt.

Eerst kon je drie apparaten koppelen en 3333 nummers per device downloaden. In totaal 9999 nummers dus. Nu mag je van Spotify vijf devices aan je account koppelen en per apparaat 10.000 nummers downloaden om offline te luisteren. Er passen nu dus 50.000 nummertjes in je bibliotheek. Zie dat maar eens vol te krijgen.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Fortnite, Health en meer!
Sluiten