Tech 1 okt 2018 Noah Korevaar

Beste apps van de week voor iOS en Android: Foodly, AR en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. 

De beste Android-apps van week 39

Google Maps

Een eindeloze discussie met je vrienden over waar je gaat eten is dankzij Google Maps verleden tijd. De app heeft de bestaande mogelijkheid om lijsten te maken van bijvoorbeeld leuke bezienswaardigheden of favoriete bestemmingen uitgebreid. Wanneer je een lijst maakt van restaurants waar je wil eten, kun je deze nu delen met vrienden. Zij kunnen ook spots toevoegen en iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. Met een groen kleurtje wordt bepaald welke eetplek het populairst is. Ook zie je wie wat heeft gestemd.

Foodsy

Foodsy is een nieuwe besteldienst waardoor je nooit meer je overstap op het treinstation hoeft te missen. Je bestelt vooraf eten op het station waar je straks gaat overstappen. Je geeft je bestelling door bij je favoriete eetspot, net zoals via Thuisbezorgd. Vervolgens geef je aan op welk tijdstip het eten klaar moet zijn, of dat het zo snel mogelijk – dat is binnen acht minuten – klaar moet staan. Je kunt zelfs een datum vooruit plannen en bovendien reken je via de app vast af met iDeal, PayPal of Foodsy Easypay.

Foodsy beste apps iOS Android

OnePlus Switch

In de aanloop naar de release van de OnePlus 6T heeft OnePlus alvast de Switch-app een update gegeven. OnePlus Switch is ideaal om alle data van je oude smartphone over te zetten naar je nieuwe OnePlus-toestel. Dankzij de verbeterde versie is het nu ook mogelijk om je achtergrond, launcher en plaatsing van de icoontjes op je homescreen over te zetten. Hierdoor is naar een nieuw toestel zoals de OnePlus 6T overstappen een eitje en heb je naderhand weinig werk om alles naar jouw wensen aan te passen.

De beste iOS-apps van week 39

Room Racer AR

Room Racer AR, een oldschool racegame in een augmented reality-jasje, heeft een update gekregen, waardoor het profiteert van de ARKit 2.0 van iOS 12. Voortaan kun je met twee spelers tegelijkertijd in dezelfde ruimte spelen. Er zat al een multiplayer-modus in de game, alleen speel je nu nog directer tegen elkaar. Zo zie je de anders reactie wanneer jij als eerste over de finish scheurt. Ook is de kwaliteit van de graphics verbeterd en is een batterijbesparingsmodus toegevoegd. In Room Racer AR leg je overal waar je wil in AR een racebaan neer.

Room racer AR

YouTube

Als je een iPhone XS of iPhone XS Max bezit, heeft YouTube een fijne update voor je. Op deze toestellen heeft de YouTube-app voortaan HDR-ondersteuning. Wanneer je video’s in HDR afspeelt, schiet de beeldkwaliteit omhoog. De iPhone X heeft deze ondersteuning eerder dit jaar ook gekregen. In HDR heb je een groter kleurenbereik, waardoor kleuren er meer uitspringen en objecten levendiger lijken. Het kan enkele dagen duren voordat de functie werkt, omdat de functie geleidelijk bij iedereen verschijnt.

Life is Strange: Before the Storm

De gameserie Life is Strange heeft een smartphoneversie gekregen. Het tweede deel van de game is net uit voor op spelcomputers en de pc, maar voor op de smartphone is nu een prequel beschikbaar: Before Storm. Deze speelt zich af voor het eerste deel en hierin staat het verleden van personage Chloe Price centraal. Het spel is erg verhalend en draait om welke keuzes de speler maakt. Deze beïnvloeden namelijk hoe het spel verloopt en wat het einde is. Hoewel het leuker kan zijn om eerst het originele spel te spelen, is dit niet noodzakelijk.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Foodly, AR en meer!
Sluiten