Met deze onbekende tip vragen iOS apps niet meer om een beoordeling

Veel apps in de App Store hebben een gratis versie, waardoor je lekker niks hoeft te betalen. Tenminste, je betaalt niet met geld maar lijkt wel wat ergernissen ervoor over te moeten hebben. Vaak word je namelijk geteisterd door allerlei advertenties en krijg je om de zoveel tijd een pop-up waarin gevraagd wordt of je de app een beoordeling wilt geven in de App Store. Om de reclames weg te halen, zul je helaas toch voor de betaalde versie moeten gaan. We kunnen je echter wel helpen om die rating pop-ups voor eens en altijd de mond te snoeren.

Beoordeling pop-ups uitschakelen

Met iOS 11 hebben gebruikers de optie om die vervelende rating pop-ups gewoon uit te schakelen. Om dat te doen moet je eerst je settings induiken. In het settings menu kies je vervolgens helemaal bovenin voor “Account”.  Daarna ga je voor de “iTunes and App Store” optie en scroll je helemaal naar beneden. Als het goed is zie je daar de mogelijkheid om “In-App Ratings & Reviews” uit te schakelen.

iPhone in-app ratings

Niet altijd succes

Helaas hebben we wel een klein beetje slecht nieuws. Het kan dat sommige apps je vervelend genoeg alsnog kunnen lastigvallen met verzoeken voor een rating. Dit foefje lijkt namelijk alleen te werken als de ontwikkelaars de native API hebben gebruikt voor de app rating feature. Sommige ontwikkelaars gebruiken daar hun eigen code voor en het kan dat die niet luistert naar het uitschakelen van in-app reviews in de settings.

app beoordeling

Aan de andere kant is het toch ook wel schappelijk om af en toe wel een beoordeling achter te laten. Tenslotte heeft iemand wel zijn best gedaan om een app te maken, die je gratis mag gebruiken. Het lijkt er overigens op dat er behoorlijk wat veranderingen op de planning staan met betrekking tot iOS apps. Apple gaat het namelijk mogelijk maken om de apps ook op je Mac te draaien. De eerste universele apps zouden dit jaar al in de App Store verschijnen.

Reageer op artikel:
Met deze onbekende tip vragen iOS apps niet meer om een beoordeling
Sluiten