Ilona Braam
Ilona Braam Apps 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Fout iOS Chrome browser maakt gebruikers kwetsbaar voor hackers

Technologie kan ervoor zorgen dat je leven een stuk makkelijker wordt, maar het lijkt erop dat overal waar tech wordt ingezet er helaas ook hackers op de loer liggen om hun slag te slaan. Zo laat een rapport van de internet beveiligingsfirma Confiant weten dat door een fout in de Chrome browser de hackersgroep eGobbler gegevens van van iOS gebruikers zou kunnen ontfutselen.

Nep advertenties in Chrome

Alleen de iOS versie van Chrome zou te maken met het probleem en Android gebruikers zouden er geen last van hebben. De hackers zouden bepaalde advertentie servers hebben geïnfecteerd, waardoor iOS gebruikers in Chrome nep advertenties voorgeschoteld krijgen. Op het moment dat je op de advertentie clickt kom je op een spoof site terecht en gegevens die je daar vervolgens invult komen dus in handen van de hackers.

Google Chrome

Zelfs met pop-up blocker

Gebruikers zouden inmiddels al te maken hebben gehad met bijna 500 miljoen nep advertenties, waarvan het merendeel Amerikaanse gebruikers bereikt zouden hebben. De laatste aanval ging van start op 6 april en duurde zo’n zes dagen. De eGobbler advertenties zou je kunnen herkennen aan de .world domeinnaam. Zelfs wanneer je een pop-up blocker zou hebben, zou je niet veilig zijn voor de advertenties. Confiant geeft aan dat ze erachter zijn gekomen hoe eGobbler dat voor elkaar heeft gekregen. Ze zouden echter pas na een fix van Google deze info willen delen.

eGobbler advertentie in Chrome iOS

Pas dus op als je Chrome gebruikt en click vooral niet op advertenties. Om veilig te zijn totdat Google het probleem heeft aangepast, zou je ook voor een andere browser kunnen gaan zoals Safari of Firefox. Op je computer zou er echter geen probleem zijn met de Chrome browser en als je die vaak gebruikt, kan deze extensie je helpen om een stuk efficiënter te navigeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fout iOS Chrome browser maakt gebruikers kwetsbaar voor hackers
Sluiten