iOS in je auto? Het kan met CarPlay van Apple

Met de Geneva International Motor Show om de hoek barsten de autogadgets los. Ook Apple laat van zich horen. Vandaag hebben ze namelijk CarPlay gepresenteerd. Hiermee moet het mogelijk zijn om je iPhone optimaal in je auto te benutten. “Het systeem is vanaf de grond gebouwd om autobestuurders de ongelooflijke ervaring te bieden door de iPhone in de auto te gebruiken,” aldus Greg Joswiak, Apple’s vice president van de iPhone en iOS Product Marketing.

 
Het systeem is uiteraard zo gebouwd dat je met behulp van Siri allerlei functies kunt activeren. Zonder dat je je ogen op het systeem hoeft te richten. Je kunt bijvoorbeeld de opdracht geven om iemand te bellen, je muziek bedienen (zelfs Spotify) en berichten versturen. Apple Maps is ook in de service geïntegreerd. Heb je een auto die CarPlay ondersteunt? Er moet dan wel een knop aan je stuur worden bevestigd die Siri activeert. Tijdens de Geneva International Motor Show zullen Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo de eersten zijn die de nieuwe dienst van Apple zullen showen. Maar als snel volgen praktisch alle andere autofabrikanten. Denk aan BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki en de Toyota.

CarPlay wordt tot nu toe alleen ondersteund door de iPhone 5S,C met een nieuwe update van iOS 7 en wordt in auto’s van 2014 geleverd. Als je hier natuurlijk behoefte aan hebt.

Reageer op artikel:
iOS in je auto? Het kan met CarPlay van Apple
Sluiten