Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 18 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

‘iOS-update niet voldoende om verbod iPhone te voorkomen’

Apple heeft een nieuwe iOS-update vrijgegeven voor iPhones. De update, die onder de teller 12.1.2. doorgaat, verhelpt volgens de officiële release notes bugs met betrekking tot de eSIM. Ook probeert het bedrijf met de nieuwste software onder het iPhone-verbod in China uit te komen. Maar daar lijkt Qualcomm niet in mee te gaan.

Apple versus Qualcomm

Dit verhaal speelt al even. Qualcomm klaagde Apple in China aan. De maker van de iPhone zou drie software-patenten van de chipmaker onrechtmatig gebruiken. De rechter ging daar in mee, en verklaarde een import- en verkoopverbod op iPhones in China. Op een of andere manier ontsprongen de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max de dans. Eerst leek dit door iOS 12 te komen, dat standaard op de nieuwste modellen staat. En, omdat alle iPhones die nog in China worden verkocht op iOS 12 kunnen draaien, stopte Apple niet met de verkoop.

iPhone Apple iPad iOS 12.2

iOS 12.1.2

Nu blijkt iOS 12 de dans toch niet helemaal te zijn ontsprongen. Qualcomm vecht in China ook aan dat de nieuwste iPhones worden verboden. Hier is nog geen uitspraak over gedaan. Ondertussen maakte Apple vorige week bekend dat het ‘alle schijn van onrechtmatig gebruik van de patenten’ wil voorkomen. De oplossing in de vorm van een kleine iOS-update zou voldoende moeten zijn.

Qualcomm zegt nee

Maar ook dat lijkt niet voldoende, als het aan Qualcomm ligt. Het is volgens een advocaat van het bedrijf dat Qualcomm representeert dan ook één van de pogingen van Apple om de inbreuk te bagatelliseren.

Het blijft een lastige zaak. Temeer omdat niet helemaal duidelijk is wat de rechter in China precies heeft verboden. De verklaring is dat het op basis van iOS-versies een verbod heeft opgelegd, maar Reuters meldt dat er geen besturingssysteem wordt genoemd in de uitspraak. Apple blijft erbij dat het gehoor heeft gegeven aan de uitspraken van de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5mac.com

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘iOS-update niet voldoende om verbod iPhone te voorkomen’
Sluiten