iOS-versie WhatsApp speelt Netflix-trailers direct binnen app af

Gebruikers van de iOS-versie van WhatsApp kunnen voortaan direct trailers van Netflix-producties bekijken binnen de app van de berichtendienst. Dat gaat via de picture-in-picture-modus. WhatsApp heeft de aanpassing zelf nog niet aangekondigd.

Gebruikers van de populaire berichtendienst kunnen momenteel al video’s direct in de app afspelen, wanneer ze afkomstig zijn van YouTube, Facebook of Instagram. Videostreamingdienst Netflix mag zich nu ook aan dat rijtje voegen.

Netflix-trailers afspelen in WhatsApp

Wanneer je, na het updaten naar de nieuwste iOS-versie van WhatsApp, een linkje naar een Netflix-trailer deelt, dan zal de berichtendienst die trailer automatisch binnen de app afspelen wanneer de ontvanger erop tapt. Je hebt hiervoor niet de Netflix-app nodig, aangezien die video dus niet in die applicatie geopend wordt.

Netflix-trailers bekijken in WhatsApp. (Afbeelding: WABetaInfo)

Dat meldt de website WABetaInfo. Het lijkt erop dat de functie mogelijk te vroeg naar buitengekomen is, aangezien zowel Netflix als WhatsApp hier geen aankondiging over gedaan heeft. Ook is het zo dat Android-gebruikers het momenteel zonder dezelfde functionaliteit moeten doen en dus nog steeds aangewezen zijn op de officiële app van de videostreamingdienst.

Zo speel je de trailer af

Voordat je een Netflix-trailer in WhatsApp kunt afspelen, moet je een linkje ontvangen naar een serie of film op de populaire videostreamingdienst. Check de hierboven geplaatste screenshot voor een voorbeeld.

Wanneer de link geplaatst is in het gesprek, dan zal de ontvanger een grote thumbnal te zien krijgen, met daarin een grote, ronde afspeelknop, met daaronder een korte omschrijving voor zover dat nog in beeld past. Door op die grote afspeelknop te drukken, opent de video zich in de picture-in-picture-modus.

Op de screenshot is te zien dat die modus links bovenin het scherm geplaatst wordt, maar je mag helemaal zelf bepalen waar je de video bekijkt op het scherm. Het beeld is namelijk te verplaatsen. Hem bovenin vastzetten is misschien een goed idee, zodat je ondertussen kunt blijven typen en chatten met je vrienden.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
iOS-versie WhatsApp speelt Netflix-trailers direct binnen app af
Sluiten