IotaTrax: Hoverboard 2.0 is even compact als six-pack bier

Het is ondertussen alweer een paar jaar geleden dat hoverboards een grote rage waren. Je weet wel, die tweewielige voertuigen die je stiekem geen hoverboards mocht noemen. Al snel kwam er een einde aan het feestje: exemplaren begonnen te ontploffen, ongelukken haalden het nieuws. Sindsdien hoor je er weinig meer over. Maak kennis met de volgende stap: de IotaTrax.

Hoverboard 2.0: de IotaTrax

Gelukkig heeft Shane Chen, de uitvinder van de originele hoverboard, het nog niet opgegeven. CES 2018 is van start gegaan, de grootste techbeurs ter wereld. Duizenden nieuwe producten worden er getoond, waaronder het nieuwe elektrische voertuig van Chen: de ultra-compacte, zelfbalancerende IotaTrax.

Iotatrax hoverboard

De IotaTrax heeft net zoals een hoverboard twee wielen. Die wielen zitten echter niet meer aan weerskanten van je voeten, maar ertussen. Daardoor is de gadget een stuk compacter en portable dan de hoverboard. Chen bevestigt dat hij veel van zijn vorige gadget heeft geleerd, kennis die de IotaTrax naar een hoger niveau tilt. Althans, als we de uitvinder zelf moeten geloven.

Even compact als six-pack bier

Je kunt de voetplatformen opvouwen, waarna het geheel net zo compact is als een six-pack bier. Ja echt, zo klein. Bovendien is het mini-voertuig niet veel zwaarder dan het gemiddelde six-pack. Er zit zelfs een handvat aan de bovenkant, waarmee je de gadget op kunt tillen.

Klinkt goed dus. Aanwezige journalisten merken vooral op dat het rijden ontzettend makkelijk is. Door de twee wielen blijf je overeind, iets wat bij de elektrische eenwielers die je vaak ziet lang niet altijd even makkelijk is. De compactheid zorgt er bovendien voor dat deze gadget nuttiger is. Opeens is het makkelijk om je vervoersmiddel mee te nemen, bijvoorbeeld op weg naar je werk. Een hoverboard is daar net wat te lomp voor. De IotaTrax kan 12 kilometer rijden met een volle accu.

Dit keer hoopt Chen dat Chinese copycats zijn uitvinding niet massaal kopiëren. Daarom heeft hij het gearless aandrijvingssysteem geheel zelf ontworpen en gepatenteerd. Gaat dat China echt tegenhouden? Waarschijnlijk niet, maar het maakt het in ieder geval minder makkelijk om rip-offs uit te brengen.

Maar goed, hoeveel mag het gaan kosten? Het innovatieve vervoersmiddel is vanaf 28 februari te koop, voor 599 dollar. Je kunt de IotaTrax nu al voorbestellen voor 499 dollar. Daarmee is het elektrische hebbeding goedkoper dan de meeste elektrische longboards. De komend maanden gaan we ontdekken of de IotaTrax net zo populair als de hoverboard wordt. Check hier alle andere onthullingen van CES 2018.

 

 

 

 

Reageer op artikel:
IotaTrax: Hoverboard 2.0 is even compact als six-pack bier
Sluiten