Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Apple 21 mrt 2017

iPad 9.7″: Apple onthult goedkopere opvolger iPad Air 2

Apple heeft de opvolger van de iPad Air 2 onthuld, de iPad 9.7″. Het nieuwe model heeft een krachtigere processor en kost bovendien ook minder dan zijn voorgangers. Maar waar blijft de nieuwe iPad met dunne schermranden?

Apple onthult opvolger iPad Air 2

Apple heeft eindelijk de opvolger van de iPad Air 2 onthuld. De nieuwe 9.7-inch iPad verscheen vandaag in de Apple Store, nadat de website enkele uren onbereikbaar was vanwege onderhoud. De iPad Air 2, de laatste non-Pro iPad, werd oktober 2014 onthuld. Dat is dus meer dan twee jaar geleden. Zeker met de hogere prijzen van de iPad Pro waren doorsnee consumenten dus aangewezen op verouderde hardware. Nu is dat minder erg als het om tablets gaat, maar toch keken fans al lang uit naar de nieuwe iPad 9.7-inch.

ipad 9.7"

Nieuwe iPad 9.7″

De iPad 9.7″, zoals Apple het nieuwe model noemt, heeft een helder 9.7-inch Retina scherm met dezelfde resolutie als voorheen (2048 x 1536). Onder de motorkap is er wel wat veranderd. Daar vind je nu namelijk de relatief krachtige Apple A9 chipset, die we kennen van de iPhone 6s. Niet zo krachtig als de iPad Pro dus, maar dat zie je ook terug in de lagere prijzen van deze nieuwe iPad. Want dat is wellicht de belangrijkste verandering: Apple heeft zijn basismodellen goedkoper gemaakt. Je zou kunnen beargumenteren dat Apple een al rommelige line-up nu nog meer vertroebeld, maar goedkopere instapmodellen zijn zeker welkom.

De nieuwe iPad kun je zien als een opfrisser van de oude line-up, met een bijbehorend instapprijsje.

Prijzen en beschikbaarheid

Geruchten wezen op een 10.5-inch iPad met dunnere schermranden, maar die wordt waarschijnlijk pas volgende maand onthuld tijdens een evenement. De nieuwe iPad kun je dus zien als een opfrisser van de oude line-up, met een bijbehorend instapprijsje. Voor 329 dollar kun je in Amerika al de 32GB variant aanschaffen. In Nederland komt dat helaas neer op 409 euro. De 128GB variant gaat in Nederland 509 euro kosten. Daarnaast zijn er ook nog modellen met LTE beschikbaar. Consumenten kunnen kiezen tussen Silver, Gold en Space Gray. De nieuwe iPad is net zoals de iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Edition vanaf 24 maart te koop.

Reageer op artikel:
iPad 9.7″: Apple onthult goedkopere opvolger iPad Air 2
Sluiten