Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 13 jul 2020

iPad gebruiken om te lezen? Dan zijn deze modellen je beste opties!

We kunnen ons voorstellen dat je tijdens de zomermaanden lekker wil lezen in de tuin of op het balkon. Dat kan ook prima op een iPad. In dit artikel kijken we naar de beste iPads van dit moment waar je goed op kunt lezen. Er zit voor iedereen wel iets tussen.

iPad (2019)

De eerste optie die we bekijken is de iPad uit september 2019. Dit is het eerste model met een scherm van 10,2 inch. Hoewel dit een goede leestablet is, is het ook een prima tablet voor z’n prijs. Je krijgt namelijk veel van de functies die we ook aantreffen op de iPad Air (2019) en die tablets zijn behoorlijk prijzig. Ze hebben een prima camera achterop en beschikken over een Touch ID-vingerafdrukscanner die in de thuisknop gebouwd zit. De batterijduur is ook vergelijkbaar: je kunt gemakkelijk tien uur lezen, surfen of video’s kijken. De interne hardware is misschien wat gedateerd, maar voor het lezen van (digitale) boeken en artikelen hebben je toch geen grote hoeveelheid rekenkracht nodig.

iPad Air 3 (2019)

Mag het allemaal net een beetje meer kosten of zoek je gewoon een razendsnelle Apple-tablet, dan kun je ook de iPad Air 3, eveneens uit 2019, overwegen. Dit model beschikt over een 10,5 inch scherm, heeft een betere processor en meer geheugen dan het model hierboven. Bovendien is het scherm volledig gelamineerd met een antireflectielaag en is er een TrueTone-display aanwezig. Daardoor moet je er buiten beter op kunnen lezen. Bovendien is er een Smart Connector, waardoor je hem ook prima als laptop kunt inzetten.

nieuwe ipad air en ipad mini met apple pencil
iPad-familie (Afbeelding: Apple)

iPad Mini (2019)

De iPad Mini heeft bijna alles wat de nieuwe Air ook aanbiedt, maar dan in een kleinere verpakking. We zien dezelfde processor, hetzelfde gelamineerde scherm en hetzelfde TrueTone-display voorbijkomen. Dat scherm is echter ietsjes kleiner, namelijk 7,9 inch. Bovendien kun je de Mini kopen met genoeg interne opslagruimte (tot 256 GB) en is er Apple Pencil-ondersteuning. Het enige dat echt mist, is de Smart Connector.

iPad Pro (2020)

Een model dat we niet mogen vergeten is de iPad Pro uit 2020. De 11 inch variant is namelijk één van de meest geavanceerde iPads van dit moment. Je kunt ook voor het grotere model gaan, maar je krijgt dan geen betere specs voorgeschoteld. Bovendien is 11 inch ook een stuk handzamer. Je krijgt niet alleen de nieuwste Apple-processor (A12Z Bionic), ook krijg je toegang tot het Liquid Retina-display met ProMotion- en True Tone-technology. Ook is er ondersteuning voor Face ID en zit er een usb-c-aansluiting op. Laten we ook niet vergeten dat het scherm voorzien is van dezelfde antireflectielaag als op de iPad Air (2019). Het grootste nadeel: je moet diep in de buidel tasten.

Conclusie

Het is altijd hetzelfde verhaal: je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Zoek je gewoon een goede Apple-tablet waar je lekker op kunt lezen in de tuin, dan hoef je daar niet de hoofdprijs voor de betalen. Dan kom je prima uit de voeten met de iPad uit 2019. Ben je toch op zoek naar iets meer of vind je die antireflectielaag belangrijk, dan kan de Air (2019) uitkomst bieden. De Mini- en Pro-modellen hebben ook zo hun voordelen, maar houd er dan wel rekening mee dat je meer geld uitgeeft.

Reageer op artikel:
iPad gebruiken om te lezen? Dan zijn deze modellen je beste opties!
Sluiten