Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Apple 24 okt 2018

iPad mini 5, AirPower en AirPods 2: Analist onthult plannen Apple

De lancering van de nieuwste iPhones is achter de rug, maar dat betekent niet dat Apple klaar is voor dit jaar. Op 30 oktober, volgende week dinsdag dus, wordt er een nieuwe reeks aan Macs en iPads onthuld. Daar blijft het volgens de gereputeerde analist Ming-Chi kuo echter niet bij.

Apple heeft ambitieuze plannen

Hij is zo’n beetje de grootste analist op het gebied van Apple. De beste man heeft het dankzij zijn bronnen binnen de leveranciersketen van de techgigant meestal bij het rechte eind. Hij beweert dat Apple nog meer verrassingen voor 30 oktober in petto heeft.

Hij is er van overtuigd dat Apple in het vierde kwartaal van 2018 alsnog de AirPower gaat lanceren. Dat is de controversiële draadloze oplader die eind vorig jaar werd onthuld. Door vermeende technische problemen is de accessoire echter nooit uitgekomen. Kuo rekent op een uitrol eind dit jaar, of in het eerste kwartaal van 2019.

Tim Cook Apple iphone Xs iPhone xr

AirPods, iPad mini en meer

Tijdens dezelfde periode rekent de analist ook op de AirPods 2. Naar verluidt werkt Apple aan nieuwe oordopjes met een verbeterde ondersteuning voor Siri. Ook kunnen de nieuwe modellen draadloos opgeladen worden. Een mooie combi met de AirPower dus..

En hoe staat het eigenlijk met de iPad mini? Volgens Kuo werkt de techgigant aan een vijfde generatie. Door de steeds grotere iPhones leek het er even op dat het compactere formaatje geheel geschrapt zou gaan worden. Niet dus, als we Ming-Chi Kuo moeten geloven.

Hij verwacht echter dat de nieuwe iPad mini pas in maart onthuld zal worden, komend jaar. Gezien het niet om een Pro-versie gaat, hoeven consumenten volgens de gereputeerde analist niet op een drastisch redesign te rekenen. De grootste veranderingen zullen onder de motorkap plaats vinden. Het nieuwste model beschikt nu over de A8, dus een upgrade is welkom.

Helaas is het dus onduidelijk wanneer deze onaangekondigde producten het daglicht gaan zien. Apple heeft duidelijk ambitieuze plannen, maar de onthullingen kunnen net zo goed opgeschoven worden naar begin volgend jaar. Komende week weten we meer!

?Check dit ook: iPhone XR Review Roundup: de beste iPhone van 2018?

Reageer op artikel:
iPad mini 5, AirPower en AirPods 2: Analist onthult plannen Apple
Sluiten