Apple voorziet iPad Pro in 2021 mogelijk van 5G ondersteuning

Dankzij het Snapdragon X55 5G modem van Qualcomm zijn de iPad Pro-modellen van 2021 voorzien van 5G ondersteuning. Dat is het bericht dat Apple-leaker L0vedream op Twitter naar buiten brengt.

Mocht Apple ervoor kiezen om daadwerkelijk aan de haal te gaan met het modem van Qualcomm. Dan zullen de iPad Pro-modellen van 2021 gebruik kunnen maken van zowel sub-6Ghz 5G als het snellere mmWave 5G.

5G, A14X chip en Mini-LED voor iPad Pro in 2021

De nieuwe iPad Pro-modellen van 2021 zijn dus mogelijk voorzien van 5G-ondersteuning. Daarnaast meldt dezelfde bron dat ook Mini-LED displays onderdeel zullen zijn van Apple’s tablets die volgend jaar verschijnen. Het is niet de eerste keer dat we dit geluid in de wandelgangen horen.

Analist Ming-Chi Kuo liet in december al weten dat er een 12.9-inch iPad Pro zou verschijnen met Mini-LED. Volgens hem is Apple geïnteresseerd in de panelen, omdat ze dezelfde voordelen dragen als OLED-schermen. Denk hierbij dan vooral aan het brede kleurenpalet en de diepe zwartweergave.

Ming-Chi Kuo liet destijds weten dat Cupertino in het derde kwartaal van 2020 de tablet op de markt zou brengen. L0vedream brengt op dit moment een ander geluid naar buiten en heeft het over het eerste kwartaal of het tweede kwartaal van 2021. Ook lijkt de leaker het hier te hebben over twee verschillende modellen, waar Kuo het alleen over een 12.9-inch variant had. Twee verschillende berichten, die we dus wel met een korreltje zout moeten nemen.

Het enige waar we lichtelijk vanuit kunnen gaan, is dat Apple kiest voor de A14X chip wanneer er gekozen wordt voor een lancering in 2021.

Apple-leaker L0vedream

L0vedream is een anoniem Twitter-account dat zich richt op geruchten en leaks over Apple-producten. De naam is niet zo bekend als, bijvoorbeeld, Jon Prosser of Ming-Chi Kuo die we eerder in dit artikel noemde. Toch komt de persoon niet helemaal uit het niets. Eerder wist L0vedream al de kleurenopties en de opslagcapaciteit-opties van de iPhone SE (2020) naar buiten te brengen. Via AppleTrack is het mogelijk om te zien dat de persoon inmiddels 21 geruchten de wereld in heeft geholpen en daarvan is 90,5% accuraat.

Al moeten we wel eerlijk bekennen dat de 5G-ondersteuning wel een vrij gemakkelijke gok is. Zeker wanneer de nieuwe iPad Pro-modellen in 2021 op de markt worden gebracht. Op dit moment lijkt het er sterk op dat Apple dit jaar al met 5G-ondersteuning komt voor de iPhone-modellen van dit jaar.

Reageer op artikel:
Apple voorziet iPad Pro in 2021 mogelijk van 5G ondersteuning
Sluiten