Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 aug 2018

Apple lekt: iPad Pro krijgt Face ID, maar geen notch

De meeste geruchten rondom onaangekondigde producten van Apple komen voort uit vage bronnen, die meestal niet gecontroleerd kunnen worden. Een flinke korrel zout is dan ook altijd aan te raden, maar steeds vaker lekt Apple zelf informatie, per ongeluk. Ook nu, rondom de iPad Pro die in september onthuld zal gaan worden.

iPad Pro 2018

De techgigant heeft nu indirect bevestigd dat de iPad Pro (2018) Face ID krijgt. Dat is de technologie die ervoor zorgt dat je de iPhone X met je gezicht kunt herkennen. Gezichtsherkenning dus. Om de benodigde sensoren in het toestel te verwerken, was de controversiële notch nodig.

Krijgt de nieuwe iPad Pro dan ook een dikke inham? Het lijkt er nu zeer sterk op dat het antwoord (gelukkig) nee is. Oplettende gebruikers hebben een aantal iconen gespot in de nieuwste bètaversie van iOS 12.

iPad Pro Face ID Notch

Het ene icoontje toont de iPad zoals we hem kennen, met relatief dikke randen en een homeknop. Het andere icoontje toont een iPad Pro met opvallend dunne schermranden, zonder homeknop. Maar ook zonder notch! Voeg daar de eerdere aanwijzingen aan toe dat de iPad Pro Face ID gaat ondersteunen, en je hebt een opvallend plaatje.

Apple is dus bezig met passende icoontjes in iOS 12 te integreren, waarmee het ook steeds duidelijker is dat de nieuwe tablet in september onthuld zal gaan worden. 12 september, om precies te zijn.

Door het verdwijnen van de homeknop past er een groter scherm in de behuizing, maar het is maar de vraag of de randen even dun worden als die van de iPhone X.

iPad Pro Face ID Notch

Door de randen iets dikker te maken, zouden de True Depth-sensoren die nodig zijn voor Face ID wellicht zonder notch verwerkt kunnen worden. Dat zou ook het design van het icoontje verklaren.

Maar hoe zit dat met de manier waarop je de tablet vast houdt? De huidige implementatie van Face ID werkt enkel wanneer je de iPhone X verticaal gebruikt. Een iPad Pro zul je vaker draaien.

Naast Face ID gaat de nieuwe iPad Pro waarschijnlijk op meer vlakken op de iPhone X lijken. Dit jaar sneuvelt ook de headphone jack van de iPad Pro. Althans, als we de geruchten moeten geloven. In september weten we meer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple lekt: iPad Pro krijgt Face ID, maar geen notch
Sluiten