Raymon Mens
Raymon Mens Tech 5 nov 2018

iPad Pro 2018 review: een grote stap richting perfectie

A12X-chip en 6GB RAM: krachtmonster

De iPad Pro 2018 is voorzien van een Apple A12X-chip. Dit is de opvolger van de chip die in de iPhone XS zit en beschikt over maar liefst 8 cores. De GPU is ook door Apple gemaakt en beschikt over 7 cores. De iPad is verder uitgerust met 6GB RAM-geheugen, dat is 2GB meer dan de iPad Pro uit 2017.

Die kracht is niet alleen bij dagelijks gebruik, maar ook bij zware grafische toepassingen te merken. Foto’s van 24 megapixels importeren, bewerken en op volledige resolutie bekijken in Lightroom ging tijdens onze test zonder enige hapering, terwijl een MacBook Pro er moeite mee had. De iPad Pro was ook aanzienlijk sneller klaar met het exporteren van een 4K video in iMovie dan onze 13-inch MacBook Pro uit 2018.

Om een beter idee van de kracht van de A12X-chip te krijgen, hebben we Geekbench op de nieuwe iPad uitgevoerd. Dit is de industrie-standaard voor het meten van de prestaties van apparaten. De iPad Pro 2018 maakt in deze benchmark gehakt van de 13-inch MacBook Pro en komt ook aardig in de buurt van de 15-inch MacBook Pro.

Reageer op artikel:
iPad Pro 2018 review: een grote stap richting perfectie
Sluiten