Raymon Mens
Raymon Mens Tech 05/11/2018

iPad Pro 2018 review: een grote stap richting perfectie

Apple Pencil 2

Wie iPad Pro zegt, denkt ook meteen aan de Apple Pencil. Bij de iPad Pro 2018 levert Apple een nieuwe generatie Apple Pencil die op een aantal vlakken verbeterd is. Zo kan de pencil magnetisch aan de iPad bevestigd worden. Dat zorgt er niet alleen voor dat je het digitale potlood nooit meer kwijt bent, maar ook dat deze automatisch opgeladen wordt. Geen gedoe meer met een Lightning-poort met een dopje. De Apple Pencil ligt ook aanzienlijk beter in de hand. Dat komt omdat er een afgeronde kant is, zo voelt het meer als een echt potlood. Nog een bijkomend voordeel: de Pencil rolt niet meer van tafel.

Apple Pencil 2

Puur functioneel is het digitale potlood ook verbeterd. Er is nu ondersteuning voor tikken. Je kunt twee keer op de voorkant tikken om een actie uit te voeren, zoals in teken-apps wisselen tussen je penseel en de gum, of het kleurenpalet oproepen. Dit werkt erg soepel en de detectie van tikken is ook erg nauwkeurig. Ik heb tevergeefs geprobeerd de Apple Pencil voor de gek te houden door er flink in de hand mee te spelen, de pencil als majorettestok tussen vingers te bewegen, maar dit werd allemaal niet als tikken gezien. Erg netjes. Als de iPad vergrendeld is, kun je ook met de Apple Pencil op het scherm tappen om meteen de notities-app te openen. Slim bedacht, of was het afgekeken van bijvoorbeeld de Galaxy Note? Hoe dan ook. Handig!

Deze snelle iteratie toont aan dat Apple naar zijn klanten heeft geluisterd en ergernissen snel kan oplossen. Dat gemak komt overigens wel met een prijs: want de oude Apple Pencil is niet compatibel met de iPad Pro 2018.

Reageer op artikel:
iPad Pro 2018 review: een grote stap richting perfectie
Sluiten