iPhone 11-vraag blijft hoog: productie A13-chip mogelijk opgeschroefd

Apple heeft naar verluidt chipfabrikant TSMC gevraagd om de productie van de A13-chipset op te schroeven, vanwege de aanhoudende vraag naar de iPhone 11. Zo doet het reguliere model het heel goed in China en datzelfde geldt voor het 11 Pro model van de iPhone.

Bloomberg schrijft dat de vraag naar de iPhone 11-modellen veel groter is dan verwacht. Het gaat voornamelijk op het reguliere model van de iPhone 11, laat een bron met kennis van zaken weten tegenover de publicatie. Dat is reden genoeg om de productie van de processor hoog te houden, zodat Apple kan voldoen aan de vraag.

iPhone 11 is populair, maar…

Dit zou echter niet de enige reden zijn dat Apple graag wil dat TSMC de productie opschroeft. Zo wordt er ook rekening gehouden met het aankomende iPhone-model dat goedkoop in de markt gezet wordt. Dit is waarschijnlijk de iPhone SE 2, met een design dat wat wegheeft van een iPhone 8. Het toestel krijgt geen nieuwe processor, maar zoals het er nu naar uitziet dus de huidige A13-chipset.

Klik/tap voor groter.

Uiteraard mogen we later dit jaar nieuwe iPhones verwachten. De line-up wordt vooralsnog iPhone 12 genoemd. Deze telefoons moeten allemaal voorzien worden van nieuwe processors. Waarschijnlijk gaat die processor de naam A14 krijgen. De verwachting is dat TSMC de chipset vanaf het tweede kwartaal in 2020 in productie neemt.

De nieuwe processor moet gemaakt worden volgens het 5nm-proces, terwijl de A13 nog leunt op 7nm. Daardoor moet de A14 een stuk krachtiger en efficiënter zijn dan zijn voorganger.

Dat de iPhone 11 het zo goed doet, is overigens geen verrassing. Analisten houden er al maanden rekening mee dat Apple succes in handen heeft met de drie onlangs gelanceerde modellen. Ook verwachten ze dat het trio straks goed is voor 69 procent van alle verkochte iPhones, die tussen oktober en december over de toonbank gegaan zijn.

Reageer op artikel:
iPhone 11-vraag blijft hoog: productie A13-chip mogelijk opgeschroefd
Sluiten