Beeldscherm van je iPhone 11 kapot? Je kan hem nu gratis laten repareren!

Is het beeldscherm van je iPhone 11 kapot? Dan heeft Apple goed nieuws voor je! Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk een reparatieprogramma opgezet, zodat jij het beeldscherm gratis kan laten repareren. Al moet je dan wel last hebben van een specifiek probleem.

Tijdens de productie van de iPhone 11 is er namelijk iets niet helemaal goed gegaan. Het bedrijf heeft een beeldschermmodule gebruikt dat problemen kan veroorzaken met het touchscreen. En wie daar last van heeft kan het scherm dus gratis laten vervangen.

Reparatieprogramma voor de iPhone 11

Er zijn bepaalde iPhone 11 modellen die kampen met beeldschermproblemen. Dan hebben we het niet over de toestellen die met een topsnelheid van 80 kilometer per uur op de grond zijn gesmeten, maar over een ander probleem. Door een fout in een beeldschermmodule kan het zijn dat je touchscreen je soms in de steek laat. Erg vervelend en dat vind Apple zelf dus duidelijk ook. Het bedrijf uit Cupertino laat een reparatieprogramma van start gaan om de gedupeerde op die manier te kunnen helpen. Het is alleen wel goed om te weten wanneer je in aanmerking komt.

Het reparatieprogramma van Apple is alleen geldig voor de iPhone 11. Wie dus problemen heeft met zijn 11 Pro of 11 Pro Max, of een ouder toestel, die krijgt dus niets vergoed. Daarnaast wordt het ook een vrij lastig verhaal wanneer je beeldscherm compleet aan diggelen ligt. Apple zal het beeldscherm misschien wel repareren, maar de kans dat jij alsnog een nota in de bus krijgt is groot. Je iPhone 11 wordt overigens alleen gratis gerepareerd wanneer deze nog onder de twee jaar durende garantie valt.

smartphones
Flinke unit (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Het is overigens wel goed om te weten dat Apple je geld teruggeeft. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je het beeldscherm, vanwege dit specifieke probleem, al eerder hebt laten repareren. Je hebt dan gewoon betaald voor je reparatie en dat geld kan je terugkrijgen.

Wat moet ik doen?

Als je het bovenstaande gelezen hebt en nog steeds in aanmerking komt, is het natuurlijk handig om te weten wat je precies moet gaan doen.

Apple laat het reparatieprogramma onder de garantie vallen. Het is dus mogelijk om binnen twee jaar na de aanschaf van je iPhone 11 het scherm te laten repareren. Wanneer je die reparatie nodig hebt kun je het volgende doen:

  • Zoek een Apple Authorized Service Provider
  • Maak een afspraak bij een Apple Store
  • Neem contact op met Apple Support om gebruik te maken van de mail-in service

Mocht je de iPhone 11 terugsturen of langs brengen voor reparatie, zorg er dan wel voor dat je een reservekopie van de telefoon maakt.

Reageer op artikel:
Beeldscherm van je iPhone 11 kapot? Je kan hem nu gratis laten repareren!
Sluiten