Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 mei 2019

Apple kijkt bij Samsung af voor nieuwe features iPhone 11

Ah, de goede oude tijd van de splitter. Je weet wel, een kleine dongle die je in de headphone jack van je iPhone kon steken, zodat er twee koptelefoons of oordopjes op aangesloten konden worden. Kan de iPhone 11 die nostalgische feature terugbrengen?

iPhone 11

De nieuwste iPhones hebben al enkele jaren geen headphone jack meer. De toekomst is draadloos, dat is duidelijk. Vrijwel alleen Samsung behoudt die port nog in zijn high-end smartphones. Binnen enkele jaren is het opeens een bijzondere feature geworden. Bizar.

Daardoor is het echter ook lastiger om twee koptelefoons aan te sluiten op een iPhone. Bluetooth ondersteunt maar één luisteraar per keer. De nieuwe iPhones van 2019, ook wel de iPhone 11 genoemd, gaan daar naar verluidt verandering in brengen.

Dual Bluetooth Audio

Dat beweert de Japanse blog Macotokara. Zij claimen op basis van betrouwbare bronnen dat de iPhone 11 over Dual Bluetooth Audio beschikt. Een term waarvoor Apple ongetwijfeld een eigen slicke naam zal bedenken.

Die functie doet precies wat de naam belooft: je kunt meerdere oordopjes of koptelefoons tegelijk aansluiten op de iPhone 11. Zo kun je bijvoorbeeld samen Netflix kijken op één apparaat, bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Dual Bluetooth Audio is overigens geen baanbrekende technologie. De feature is al op enkele Android smartphones aanwezig. Het lijkt een simpele feature, maar in de praktijk blijkt de techniek lastig om goed te implementeren. Het synchroniseren van losse audiostreams naar verschillende merken koptelefoons blijkt een grote uitdaging.

Meer specs gelekt

Verder bevestigt Macotakara een eerder gelekte specificatie. Dan hebben we het over de achterkant van de iPhone 11, waarmee je naar verluidt andere draadloos laadbare gadgets op kunt laden. Waar kennen we dat van? Precies, de Samsung Galaxy S10. Verder kun je rekenen op een grotere accu en een derde camera met groothoeklens. Op naar september!

?Check dit ook ➠ Toch geen privacy? ‘Apple verkoopt ongevraagd gegevens van gebruikers’

Macotakara

Reageer op artikel:
Apple kijkt bij Samsung af voor nieuwe features iPhone 11
Sluiten