iPhone 11 Pro beschikt over op drie na beste camera van de markt

De iPhone 11 Pro (Max) beschikt over het op drie na beste camerasysteem van de gehele markt. Dit is het resultaat van een test van DXoMark. Met een score van 117 eindigt Apple’s vlaggenschip onder de Huawei Mate 30 Pro en de Xiaomi Mi CC9 Pro Premium.

De cameratests van DXOMark staan vaak onder druk. De een is het eens met de manier waarop de publicatie zijn tests doet en de ander vind het helemaal niets. Je moet dus uiteraard voor jezelf beslissen wat je met deze informatie wil, maar we vinden het onderzoek (en vooral de uitslag) interessant genoeg om met jullie te delen.

Zo. Die disclaimer is uit de weg. Tijd om je bij te lullen over de resultaten,

iPhone 11 Pro (Max) scoort 117 in DXOMark test

Apple’s vlaggenschip van dit jaar behaalde in de test van DXOMark een score van 117. Deze score is volledig gericht op de prestaties van de camera, waar alleen de Huawei Mate 30 Pro en Xiaomi Mi CC9 Pro Premium hoger wisten te scoren. Tijdens deze tests draaide de iPhone op iOS 13.2, wat betekent dat de iPhone 11 Pro Max al over Deep Fusion beschikte. Deep Fusion zorgde ervoor dat de kleine sensor van de iPhone het daadwerkelijk op kon nemen tegen de grotere sensor van de Huawei Mate 30 Pro.

Zoals gewoonlijk is de score een gemiddelde van twee verschillende tests. Zo wordt de camera getest op het gebied van foto en op het gebied van video. Op dat eerste gebied scoorde de iPhone 11 Pro 124 punten en haalde het op het gebied van video 102 punten. Samen is dat goed voor een gemiddelde van 117 punten.

Apple iPhone 11 Pro Max
Night Mode (Bron: Mark Hofman / WANT)

Op de tweede plek in de lijst staat de Xiaomi Mi CC9 Pro Premium dat 130 punten scoorde op het gebied van foto’s en 102 punten scoorde op het gebied van video. Gemiddeld was dit goed voor een score van 121 punten. 

Op de eerste plek staat de Huawei Mate 30 Pro, ook met 121 punten. Op het gebied van foto scoorde het toestel 132 punten en op het gebied van video 100 punten. 

Op audio-gebied de beste

Waar de iPhone 11 Pro overigens wel wint is het gebied van Audio. Daar krijgt het toestel een score van 71 punten toegekend. Dat is een verschil van 5 punten op de nummer twee van de lijst: de Samsung Galaxy Note 10+.

Overweeg je het om een iPhone 11 Pro aan te schaffen? Klik dan hier voor de beste deals.

Reageer op artikel:
iPhone 11 Pro beschikt over op drie na beste camera van de markt
Sluiten