Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 19 sep 2019

iPhone 11 Pro Max video onthult opvallende details over batterij en batterijduur

De verwachtingen voor de aankomende iPhone 11 (en de variaties op deze smartphone) zijn bijna onmogelijk hoog gespannen. Apple heeft daar nog eens een schepje bovenop gedaan door ‘Pro’ smartphone op de markt te brengen. Precies, net als het techbedrijf bijvoorbeeld ook laptops maakt met het Pro-label, worden er nu iPhones aan die lijn toegevoegd. Van deze smartphones wordt logischerwijs een betere processor en display verwacht. Maar de laatste berichten gaan voornamelijk over de grotere batterij van de iPhone 11 Pro Max, en daarmee de verbeterde batterijduur. De eerste beelden van een uit elkaar gehaalde 11 Pro Max laten inderdaad interessante specificaties zien.

iPhone Pro Max uit elkaar gehaald

Na de onthulling van de iPhone 11 werd van de iPhone 11 Pro Max niet bijzonder veel nieuws verwacht. Toch heeft het Pro-model een aantal verbeteringen ten opzichte van de iPhone 11 en de kleinere XS Max. De 11 Pro Max wordt dan ook niet voor niets als de beste iPhone van dit jaar gezien. De betere antenne, de toegevoegde camera en het betere beeldscherm maken in ieder geval dat deze smartphone het Pro-label van Apple verdient.

Een belangrijk component hier in is de betere batterij van de smartphone. Iets waar veel gebruikers Apple erg dankbaar voor zullen zijn. Apple claimt dat de batterij van de iPhone 11 Pro Max maar liefst vijf uur langer mee gaat dan de batterij van de iPhone XS Max. Uiteraard zijn inmiddels de eerste beelden verschenen van iemand die de smartphone uit elkaar heeft gehaald en de batterij eens goed onder de loep heeft genomen. Bijvoorbeeld in deze video van DChannel op YouTube.

De beelden liegen niet: batterij inderdaad 25 procent groter

Ja, deze video is inderdaad Vietnamees. We begrijpen het dan ook als je de video niet helemaal lekker hebt kunnen volgen. Belangrijke onthullingen in de video zijn de 15.04 Wh 4000 mAh batterij in de 11 Pro Max. Die batterij is, zoals Apple ook claimt, inderdaad 25 procent groter dan die van de iPhone XS Max. Deze laatste is namelijk voorzien van een 12.08 Wh 3969 mAh batterij. Deze grotere batterij zal verantwoordelijk zijn voor de extra vier to vijf uur batterijduur.

Apple iPhone 11 Pro Max
De Apple iPhone 11 Pro Max varianten (Bron: Apple)

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max worden gezien als de smartphones van Apple waarin alle beste functies en hardware samenkomen. Daar hangt een ‘aardig’ prijskaartje aan. Al is die het wellicht waard voor de Apple-fan die wil investeren in een sterke smartphone. Meer weten over de onthulling van de iPhone 11? Lees dan hier verder.

Reageer op artikel:
iPhone 11 Pro Max video onthult opvallende details over batterij en batterijduur
Sluiten