Apple voorziet iPhone 11 Pro Max bezitter van verrassing in verpakking

Wie een nieuwe iPhone koopt ontvangt deze altijd in een compacte verpakking met daarin de nodige accessoires. Daarbij is juiste oplader uiteraard onmisbaar. En laat dat nou juist hetgeen zijn waar het met de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max mis kan gaan.

Zo trof de Slovaak Michal die de nieuwe iPhone 11 Pro Max kocht, de verkeerde oplaadkabel aan in de verpakking van zijn nieuwe smartphone.

Oplaadkabels iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max verwisseld

Wie een nieuwe smartphone koopt verwacht natuurlijk dat de fabrikant juiste accessoires heeft ingepakt. Apple heeft dat met de komst van de nieuwe iPhones nog wat ingewikkelder gemaakt. De iPhone 11 heeft namelijk een andere oplaadkabel nodig dan de Pro-modellen. Zo heeft de Pro een Lightning to USB-C-kabel nodig met een 18W fast charger. De iPhone 11 heeft de ‘traditionele’ USB-A to Lightning-kabel nodig die werkt met een 5W-oplader. Een van deze smartphones opladen met de verkeerde oplaadkabel kan dus niet.

Apple iPhone 11 Pro Max beste smartphones

De Slowaakse website Svetapple kreeg een ‘geinig’ bericht ingestuurd door een lezer. Een lezer met pech. Michal kocht namelijk een nieuwe iPhone, en vond toen hij die uitpakte de verkeerde oplader in de verpakking. In plaats van de USB-C-kabel zat er een USB-A-kabel in de doos.

Eind goed, al goed?

Het is niet bekend hoe de verwisseling van de kabels heeft kunnen gebeuren. Het inpakken van iPhones in hun doos blijft natuurlijk mensenwerk. Ergens in een Chinese fabriek heeft een verwisseling plaatsgevonden. Michal heeft inmiddels contact opgenomen met de winkel waar hij de smartphone heeft gekocht.

iPhone 11 Pro Max Apple Store
(Bron: ANP / EPA / Armando Babani)
2019-09-20 09:51:09 epa07855371 Customers check out the iPhone 11 Pro and an iPhone 11 Pro Max at the Apple Store during the start of sales of the iPhone 11, iPhone 11 Pro, and Apple Watch Series 5 at the Apple Store in Frankfurt Main, Germany, 20 September 2019. EPA/ARMANDO BABANI

We weten niet hoe het verhaal is afgelopen maar gaan er vanuit dat de klant een nieuwe kabel van Apple ontvangt. Zo niet, dan kan hij voor een kleine twintig Euro een nieuwe kabel aanschaffen. Maar wie wil dat nou na de aankoop van een smartphone die al meer dan duizend Euro heeft gekost..

De ‘les’ die we kunnen trekken uit Michal’s verhaal is natuurlijk dat het altijd slim is om de bijgeleverde accessoires van je smartphone goed te checken. Check of je alle accessoires hebt, maar check vooral ook of het de juiste zijn.

Reageer op artikel:
Apple voorziet iPhone 11 Pro Max bezitter van verrassing in verpakking
Sluiten