Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 26 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 12 krijgt naast EarPods ook geen oplader in de doos’

Als alles een beetje loopt zoals het zou moeten, dan kunnen we eind dit jaar aan de slag met de iPhone 12. Inmiddels weten we al redelijk wat van het nieuwe model. Zo zouden er vier verschillende soorten op de markt komen. Maar hoe gevuld is het doosje bij je ankoop?

Eerder wisten we al te melden dat er waarschijnlijk geen standaard EarPods in het doosje van de iPhone 12 zou zitten. En nu lijkt het er op dat de oplader om je USB-kabel in te stoppen schittert door afwezigheid.

Geen oplader bij de iPhone 12

Dat is althans hetgeen dat website MacRumors beweert op basis van wat uitspraken die analisten van Barclays hebben gedaan. Eerder waren die het er al over eens dat de iPhone 12 geen EarPods zou krijgen, wat in lijn is met wat Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder al stelde. Maar nu gaan ze een stapje verder en stellen ze dat er ook geen oplader bij zit. Het enige wat je zou vinden in het doosje naast de nieuwe iPhone is een USB-C naar Lightning-kabel. Dus als je dan je telefoon wilt opladen, dan is het verstandig om er gelijk een goede oplader bij te kopen.

Deze jongens ontbreken al zo goed als zeker (Afbeelding: AFP/Thomas Samson)

Nu zou je kunnen stellen dat Apple dit zou kunnen doen om er voor te zorgen dat er geen onnodige accessoires op de markt komen en daarmee het milieu belasten. Maar tegelijkertijd is het zo dat niet iedereen standaard een USB-C-oplader in huis hebt. Als het voor gaat zorgen dat het ontbreken van deze accessoires de prijs gaat drukken, dan is het natuurlijk geen probleem om even los een oplader er bij te kopen. Maar Apple kennende doen ze nooit echt aan een scherpe prijsdeal en lijkt het er op dat ze straks per verkochte iPhone 12 meer winst willen maken.

Als je echter er voor kiest om los een oplader te kopen voor je iPhone 12-kabel, dan heb je wel de mogelijkheid om er één aan te schaffen die je smartphone sneller oplaadt. Zo is er sprake van een nieuwe 20W-oplader, waar we eerder dit bericht over schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 krijgt naast EarPods ook geen oplader in de doos’
Sluiten