iPhone 12 mini: Apple heeft slecht nieuws wat betreft MagSafe

De iPhone 12 mini is zonder twijfel een van de interessantste modellen uit de gehele iPhone 12-serie. De smartphone draagt dezelfde kwaliteiten als die laatste genoemde, maar is voorzien van een aanzienlijk kleiner formaat. Of althans, dat is wat Apple ons in eerste instantie heeft verteld.

Het lijkt er nu sterk op dat gebruikers van de iPhone 12 mini wel degelijk iets inleveren. Wie namelijk gebruik wilt maken van MagSafe moet namelijk genoegen nemen met minder.

Minder MagSafe vermogen voor iPhone 12 mini

MagSafe is de gloednieuwe manier van opladen die tijdens het iPhone 12 evenement het daglicht zag. Op deze manier zijn de smartphones van Apple op te laden met een magneet die op de achterkant van het toestel geplakt wordt. Naast het feit dat je Lightning-port beschikbaar blijft, is het ook mogelijk om met een vermogen van 15W te laden. Althans, als je geen iPhone 12 mini gebruikt dan.

Net als bij oudere modellen zal je ook met de iPhone 12 mini niet optimaal gebruik kunnen maken van MagSafe. Op de supportpagina voor de technologie is te lezen dat er minimaal een vermogen van 12W geleverd wordt. Voorheen stond er in de tekst dat dit een vermogen van 15W was. Gaan we naar de Amerikaanse versie van diezelfde pagina, dan is de bevestiging ook te zien. Apple maakt bekend dat MagSafe voor de iPhone 12 mini maximaal met een vermogen van 12W kan werken. Minder dan bij de andere modellen dus. Op de website staat het volgende:

“For iPhone 12 mini, the MagSafe Charger delivers up to 12W of peak power delivery.”

Weer geen voordeel voor MagSafe en helaas ook een nadeel voor de iPhone 12 mini dus.

Steeds minder aantrekkelijk

Ik denk dat we inmiddels wel kunnen stellen dat MagSafe met de week minder aantrekkelijk wordt. Waar we bij de aankondiging erg enthousiast waren over de technologie, leek de praktijk iets minder indrukwekkend te zijn. De iPhone 12 en 12 Pro worden best warm tijdens het opladen en het vermogen ligt lager dan wanneer je met een reguliere USB-C adapter werkt. Gezien je iPhone nog steeds vast zit aan een kabel, valt er op dit moment nog weinig te zeggen voor de technologie. Zo is ook in onze review te lezen. Daar komt dus bij dat je met een iPhone 12 mini minder laadvermogen krijgt.

Opvallend aan het document is dat Apple ook het gebruik van de Lightning-port beschrijft. Volgens het bedrijf uit Cupertino is deze te gebruiken tijdens het opladen met MagSafe, maar komt dat wel met nadelen. Zo kan jij dus je EarBuds gebruiken en je telefoon tegelijkertijd opladen, maar gebeurt dat laatste dan wel maximaal met een vermogen van 7.5W. De helft minder dan normaal dus.

Reageer op artikel:
iPhone 12 mini: Apple heeft slecht nieuws wat betreft MagSafe
Sluiten