iPhone 12 wordt mogelijk geleverd met gevlochten USB-C Lightning kabel

De iPhone 12 is in aantocht en dat betekent dat de geruchtenmolen op volle toeren aan het draaien is. Zoals ieder jaar wordt het nieuwe vlaggenschip nauwlettend in de gaten gehouden, maar er is toch een opmerkelijk verschil met voorgaande jaren. In 2020 gaat het namelijk niet alleen over het toestel zelf. Ook over de lader wordt veel gesproken.

Het gaat daarbij vooral om de aanwezigheid van een lader. We zijn gewend dat je bij een nieuw toestel ook een nieuwe lader en vers kabeltje krijgt. Zo doen alle telefoonfabrikanten dat. Toch gaat Apple daar mogelijk verandering in brengen. Steeds meer geruchten duiken op dat de iPhone-producent wil gaan stoppen met het meeleveren van een oplader.

Gevlochten kabel en alleen USB-C

Het lijkt er dus op dat we steeds minder gaan krijgen, maar volgens @DuanRui is het tegenovergesteld juist waar. Deze twitteraar beweert namelijk dat alle iPhone 12 modellen geleverd gaan worden met een gevlochten USB-C naar Lightning kabel. Dit zou een op twee punten een grote verandering zijn.

Allereerst lijkt het er dus op dat Apple afscheid neemt van de USB-A adapter. Op dit moment is het namelijk zo dat je bij een iPhone 11 standaard een 5W USB-lichtnetadapter en een USB-A naar Lightning kabel krijgt. De iPhone 11 Pro komt met een 18W USB‑C-lichtnetadapter plus bijbehorende kabel. Mocht dit gerucht van @DuanRui kloppen, dan zou dit betekenen dat alle iPhone 12 modellen gebruik gaan maken van een USB‑C-lichtnetadapter.

Een ander groot voordeel van deze kabel is de hogere kwaliteit. In tegenstelling tot de traditionele plastic kabels is een gevlochten kabel een stuk sterker. Je hebt minder kans op kabelbreuken en ze raken minder snel in de knoop. Daarnaast oogt het een stuk luxer en meer premium. Iets dat zeker past bij Apple.

Wat krijg je bij de iPhone 12?

Wat niet duidelijk wordt uit het bericht is of naast de kabel ook een USB-C lichtnetadapter in de doos zit. Dat is overigens niet het enige waarvan we niet zeker weten of het met de iPhone 12 wordt meegeleverd. Zo voorspellen meerdere analisten dat we geen EarPods meer bij het nieuwe Apple vlaggenschip gaan krijgen.

Wat vinden jullie? Zou het een goede stap zijn van Apple om over te stappen op gevlochten kabels? En wat moet er wat jou betreft nog meer meegeleverd worden met de iPhone 12? Laat het weten in de reacties.

Reageer op artikel:
iPhone 12 wordt mogelijk geleverd met gevlochten USB-C Lightning kabel
Sluiten