Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 28 jan 2020

iPhone 12 Pro: eerste uitgebreide blik op de opvolger van de iPhone 11 Pro

In 2020 kunnen we hoogstwaarschijnlijk de iPhone 12-modellen verwachten. In de afgelopen tijd is er veel informatie naar buiten gekomen, maar dankzij LetsGoDigital en Jermaine Smit (Concept Creator) is het mogelijk om een uitgebreide blik te werpen op de opvolger van de iPhone 11.

Dit jaar kunnen we uiteraard niet alleen de iPhone SE 2 (of de iPhone 9) verwachten, maar ook vier gloednieuwe iPhone 12-modellen. Deze serie bestaat uit vier verschillende telefoons die drie verschillende afmetingen kennen. Zo is er de 5.4-inch variant, de 6.1-inch variant en de 6.7-inch variant. Van al deze varianten heeft LetsGoDigital, in samenwerking met Concept Creator, een aantal renders naar buiten gebracht voor de nieuwe iPhone 12 Pro en Pro Max. Een goede eerste blik op twee van de nieuwe toestellen van 2020.

Uitgebreide eerste blik op de iPhone 12

De beelden zijn samengesteld door alle lekken, geruchten en patenten naast elkaar te leggen en op deze manier een goed beeld van de smartphones naar buiten te brengen. Het wil dus niet zeggen dat dit daadwerkelijk de iPhone-modellen van dit jaar worden, maar het is wel een goed beeld van alle informatie die we tot nu toe hebben.

In bovenstaande video is vooral goed te zien dat de iPhone 12 wat rechthoekiger is afgewerkt dan de huidige iPhone 11-modellen. Niet heel verrassend gezien het feit dat we meerdere malen hebben gehoord dat het ontwerp gebaseerd zou zijn op dat van de iPhone 4. Beide telefoons zijn wederom voorzien van een triple-camerasysteem, al is de indeling hiervan wel wat gewijzigd in tegenstelling tot de modellen die nu op de markt verkrijgbaar zijn. In het systeem zit ook een 3D Time-of-Flight camera verwerkt.

5G-modellen in 2020

We zijn inmiddels al meerdere malen informatie tegen gekomen die laten zien dat 5G-ondersteuning in 2020 toegepast zal worden op de iPhone-modellen. Apple Insider wist halverwege 2019 het meeste bewijs te leveren dat alle iPhone-modellen van komend jaar voorzien zijn van 5G ondersteuning. Hiervoor zou gebruik gemaakt worden van het 5G modem van Qualcomm. De verwachting is dat de nieuwe smartphones ook ondersteuning bieden voor sub-6 Ghz en mmWave.

Dat wil overigens niet zeggen dat we in Nederland ook aan de haal kunnen gaan met de ondersteuning. Gezien het feit dat we in ons land nog geen stabiel 5G-netwerk hebben, is dat kans groot dat Apple hier 4G-modellen op de markt gaat brengen. De verwachting is dat de 5G-varianten van de iPhone 12 in de Verenigde Staten, Engeland, Canada, Japan en Korea beschikbaar zullen zijn.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro: eerste uitgebreide blik op de opvolger van de iPhone 11 Pro
Sluiten