De iPhone 12 Pro (Max) camera is zojuist nog een stuk beter geworden

De belofte was er, alleen moest het in de praktijk nog gebeuren. Apple heeft met iOS 14.3 een nieuwe camerafeature uitgerold voor de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max. Een functionaliteit die deze camera ook echt een heel stuk beter weet te maken.

Vanaf vandaag is het mogelijk om de nieuwe ProRAW functionaliteit te gebruiken. Toen de nieuwe iPhone 12-serie werd aangekondigd kregen we de functionaliteit al te zien. Maar vanaf vandaag is hij dus ook echt te gebruiken.

iOS 14.3 verbetert iPhone 12 Pro en Pro Max

Apple heeft een nieuwe update uitgerold voor iOS 14, het besturingssysteem voor de iPhone. Er verschenen veel nieuwe functionaliteiten, maar één feature weet toch echt de show te stelen. Al is deze dus wel alleen beschikbaar voor de iPhone 12 Pro en Pro Max.

Het camerasysteem van de iPhone 12 Pro (Max) is al indrukwekkend, maar is met iOS 14.3 nog een stukje indrukwekkender geworden. Het is namelijk mogelijk om foto’s in een RAW-resolutie te schieten. Dat was overigens al het geval, maar daarmee verdween normaal gesproken de softwarematige magie die Apple toepaste op deze foto’s. Iets dat dankzij ProRAW niet meer het geval is. Wanneer je met de iPhone 12 Pro (Max) een foto schiet met de functie, krijg je nu het beste van beide werelden. Het is mogelijk om de beelden te schieten met de softwarematige bewerking van Apple én om deze in de nabewerking tot in de kleine puntjes te bewerken.

RAW?

Wanneer je een foto in een RAW-formaat schiet is het dus mogelijk om deze te bewerken, maar op welk gebied nu precies? Wat heb jij eraan als fotograaf?

Het is eigenlijk best simpel. Wanneer je een foto bijvoorbeeld in een JPEG-formaat schiet zit je vast aan de keuzes die je eerder hebt genomen. Wanneer de belichting dus niet goed is of het contrast te hoog is, dan heb je wat dat betreft pech. Dit is achteraf nog wel na te bewerken, maar je bent wat dat betreft wel erg beperkt. Wanneer je een foto in RAW schiet is dat niet het geval. Het is mogelijk om de helderheid aan te passen, het contrast te verhogen en te regelen hoe donker de schaduwen zijn. Een handige manier om je foto’s beter uit de verf te laten komen.

Iet dat vanaf vandaag, dankzij iOS 14.3, dus ook met je iPhone 12 Pro en Pro Max kan.

iOS 14.3: wat is er nieuw?

De iPhone 12 Pro en Pro Max zijn dankzij iOS 14.3 natuurlijk voorzien van nog meer nieuwe functionaliteiten. Deze zijn overigens ook beschikbaar voor de reguliere iPhone 12 en de 12 mini. Zo is er bijvoorbeeld ondersteuning voor de AirPods Max te vinden en krijgt Apple TV+ een update.

Benieuwd welke functionaliteiten allemaal zijn toegevoegd? Lees dan zeker dit artikel even!

Reageer op artikel:
De iPhone 12 Pro (Max) camera is zojuist nog een stuk beter geworden
Sluiten