Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

iPhone 12 Pro ontzettend populair, gevolgen voor productie iPhone 12 mini

Naar verluidt heeft Apple de productie van de iPhone 12 mini teruggeschroefd, zodat er meer iPhone 12 Pro-modellen gemaakt kunnen worden. Dat is dus overduidelijk het populairdere model van dit moment, en dat terwijl die versie een relatief hoge prijs heeft.

Hoewel veel mensen vaak klagen over de alsmaar groter wordende schermen op smartphones, zien we ook dat de kleinere modellen vaak aanvankelijk minder goed scoren. De iPhone 12 mini was bijvoorbeeld slechts goed voor zes procent van het aantal verkochte iPhone 12-modellen die in de herfst verkocht werden. En sindsdien is de vraag naar de mini ook niet toegenomen.

Er wordt gespeculeerd dat de iPhone 12-lijn de meest succesvolle iPhone-lijn is sinds de introductie van de iPhone 6. Dat komt onder meer door het design, de cameramodule, ondersteuning voor 5g en de nieuwe A13-processor. Maar ook dat mocht allemaal dus niet baten voor de iPhone 12 mini.

Achterkant van de mini

iPhone 12 Pro-productie opgeschroefd

Daarom is het dus niet gek dat nu het gerucht verschijnt dat Apple dus de productie van de iPhone 12 Pro opgeschroefd heeft. Er zouden twee miljoen units meer gemaakt kunnen worden dan voorheen, terwijl er ondertussen ook twee miljoen units minder gemaakt worden van de mini. Daardoor kan de 12 Pro ietwat sneller geleverd worden dan eerder het geval was.

De levertijden zouden hierom gehalveerd zijn. Eerst duurde het (in de VS) zo’n 22 dagen voordat je je iPhone 12 Pro kreeg en nu is dat nog maar tien dagen. Analisten verwachten dat de iPhone 12-lijn in z’n geheel de voorspellingen voorbij gaat, als het gaat om het aantal verkochte smartphones. Op 27 januari geeft Apple mogelijk de eerste cijfers vrij over het succes van de nieuwe smartphones; dan wordt namelijk het laatste kwartaal besproken.

Ondertussen doet de iPhone 12, het reguliere model, het ook heel goed in China. Het gaat daar beter dan in de Verenigde Staten, waardoor Apple nu een marktaandeel van 20,3 procent in handen heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro ontzettend populair, gevolgen voor productie iPhone 12 mini
Sluiten