Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 16 september 2020

iPhone 12 toch onderdeel van het Apple event: deze 2 dingen weten we nu

De iPhone 12 serie was fysiek misschien geen onderdeel van het Time Flies evenement, maar we zijn wel wat wijzer geworden op dat gebied. Apple kondigde gisteravond twee dingen aan die hoogstwaarschijnlijk ook voor de nieuwe telefoons gelden.

Naast het feit dat we kennismaakten met de A14 Bionic chip, leerden we ook dat de Apple Watch Series 6 zonder adapter geleverd gaat worden. Twee dingen die zomaar eens met die iPhone 12 te maken kunnen hebben.

Iets meer informatie over de iPhone 12

Het was al snel duidelijk dat de iPhone 12 serie geen onderdeel zou zijn van het Apple event van gisteravond. Tim Cook liet vrijwel direct weten waar het evenement wel op gericht zou zijn: de Apple Watch en de iPad. Gedurende de livestream werd duidelijk dat dit inderdaad het geval was en we voorlopig nog even geduld moeten hebben wat betreft de nieuwe iPhone-modellen. Maar ondanks het feit dat er niet naar gerefereerd werd, zijn er toch twee dingen aangekondigd die we kunnen herleiden naar de iPhone 12.

Normaal gesproken introduceert Apple zijn meest geavanceerde Bionic-chip tijdens de onthulling van de iPhone 12. Maar gezien de vertraging voor de serie, duikt hij dit jaar als eerste op in een iPad. De nieuwe iPad Air is voorzien van de A14-Bionic chip en is volgens Cupertino “met gemak de meest geavanceerder chip ooit gemaakt”. Apple vertelde vol trots over de chip en alle voordelen die erbij komen kijken. Met de 4-core GPU, de 16-core Neural Engine en de gloednieuwe machine-learning accelerators, hebben we zonder twijfel kennisgemaakt met de processor die in de iPhone 12 serie zal zitten.

A14
De indrukwekkende A14. (Afbeelding: Apple)

Ondanks het feit dat de A14 Bionic chip als is aangekondigd, kunnen we er voorlopig nog niet mee aan de slag. Het bedrijf uit Cupertino gaf de iPad Air nog geen releasedatum, waardoor het zich mogelijk toch aan de vaste volgorde kan houden. Krijgen we eerste de iPhone 12 met de A14 Bionic voordat we aan de slag kunnen met de iPad Air met die chip?

Geen oplader in de doos

De geruchten gingen al tijden rond: Apple zou geen oplader meer in de doos van de iPhone 12 doen. Het bedrijf uit Cupertino zou met ingang van dit najaar alleen nog maar een oplaadkabel leveren, omdat de meeste mensen de opladers toch wel in huis zouden hebben. Een gerucht dat pas officieel bewezen wordt op het moment dat het ook echt is aangekondigd. Maar hebben we gisteravond de eerste stap al niet gezien?

Gisteravond werd duidelijk dat de nieuwe Apple Watch Series 6 veel met zich meebrengt. Maar een oplader in de doos ontbreekt. Op de website van de Apple Store is te zien wat je huis krijgt wanneer je een Apple Watch bestelt. We zien de smartwatch zelf, een bandje en een magnetische oplaadkabel van 1 meter. Maar de oplader zelf staat er niet tussen.

Iets dat gisteravond ook door Lisa Jackson benoemd werd:

“We know that customers have been accumulating USB power adapters and that producing millions of unneeded adapters consumes resources and adds to our carbon footprint. So this year, we are removing the USB power adapter from Apple Watch.”

De kans dat Apple dezelfde beslissing maakt voor de iPhone 12 serie, lijkt nu wel erg groot te zijn.

Reageer op artikel:
iPhone 12 toch onderdeel van het Apple event: deze 2 dingen weten we nu
Sluiten