Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 13-gerucht ontkracht door leaker, maar goed nieuws voor Touch ID

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werkt Apple momenteel aan twee iPhone 13-modellen die beschikken over Touch ID. Een bekende leaker bracht dit nieuws naar buiten, nadat hij eerder anders nieuws deelde. De man was eerder van mening dat Apple niet terug zou keren naar die technologie.

Wanneer je veel Apple-nieuws volgt, dan ben je ongetwijfeld bekend met de naam Jon Prosser. Dit is een bekende internetlekker die vroegtijdig veel informatie deelt over aankomende Apple-producten, waaronder de nieuwe iPhones. Wanneer Prosser iets meldt, dan doet hij dat vaak op basis van zijn eigen bronnen, maar ook die kunnen er natuurlijk wel eens naast zitten. Prosser zei eerder dat Apple niet terug zou keren naar Touch ID, maar in een nieuwe video laat de man nu iets anders weten. Het bedrijf uit Cupertino zou namelijk werken aan twee iPhone 13-modellen met die vingerafdrukscanner aan boord.

iPhone 13-modellen met Touch ID

In een nieuwe FPT-video zegt Jon Prosser namelijk het volgende.

Hier geldt natuurlijk wel een kanttekening. Het gaat vooralsnog om twee prototypes en niet om producten die uiteindelijk op de markt verschijnen. Het kan dus zo zijn dat Apple dit idee nu onderzoekt, maar dat het daarna nog steeds besluit om een andere weg in te slaan voor de iPhone 13.

Het zal ook bijna niemand ontgaan zijn dat gezichtsherkenningtechnologie op smartphones niet werkt zoals je dat zou verwachten vandaag de dag, omdat we als het goed is mondkapjes in het openbaar dragen. Daardoor is er wederom vraag naar telefoons die bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner aanbieden, zodat smartphones, in het algemeen, nog steeds beveiligd kunnen worden middels biometrische authentificatie (al werkt een pincode natuurlijk ook nog steeds heel goed). Dit kan echter aanleiding zijn voor Apple om terug te gaan naar zoiets als Touch ID, aldus Prosser.

Vingerafdrukscanner in de poweknop

Eerder dit jaar lanceerde Apple echter een iPad met Touch ID aan boord. De technologie zit verwerkt in de powerknop. Dat laat zien dat het bedrijf in elk geval nog niet klaar is met de vingerafdrukscanner en dat er achter de schermen gewerkt wordt (of in elk geval: werd) aan nieuwe implementaties. Wat dit allemaal voor de iPhone 13 moet betekenen: de tijd zal het leren. Mocht je de video zelf willen bekijken, je vindt hem hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 13-gerucht ontkracht door leaker, maar goed nieuws voor Touch ID
Sluiten