Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 15 dec 2020

‘iPhone 13 krijgt een ProMotion-scherm en always-on display’

Ondanks dat de iPhone 12-reeks nog maar net uit is, gonst het alweer van de geruchten over wat de iPhone 13 ons gaat brengen. Vorige maand hadden we een verslag van bedrijf dat zich binnen de zogenaamde supply-chain van de iPhone bevindt, waarin gesteld wordt dat er gebruik wordt gemaakt van een always-on display.

Naast de toevoeging van een always-on display zou de iPhone 13 volgens een nieuwe rapportage gebruik gaan maken van ProMotion. Daarbij zou er verwezen worden naar LG die dezelfde soort OLED panelen voor de nieuwe iPhone zou aanbieden als bij de huidige Apple watch Series 5.

Always-on display en ProMotion voor de iPhone 13

De iPhone 13 zou uiteindelijk een LTPO-scherm gaan krijgen. Deze schermen maken gebruik van een gevarieerde refresh rate. Door het heel laag te houden, kost het weinig stroom en daardoor zou er gebruik gemaakt gaan worden van een always-on display, zoals we dat bij de laatste Apple Watch hebben gezien. Maar zo’n scherm kan ook opgekrikt worden naar een refresh rate van 120Hz. En dat betekent weer dat het scherm heel snel reageert en alles soepel loopt. Dit zien we al bij enkele Android-modellen. In de rapportage van TheElec wordt het volgende er over gezegd.

Next year’s OLED panel used for iPhone 13 will be more technologically sophisticated to make compared to those used in iPhone 12.

Two out of the four models launching next year will use low-temperature polycrystalline oxide (LPTO) thin-film transistors (TFT). LPTO technology is needed for the screens to reach 120Hz refresh rate. All four models will use on-cell touch screens as well.

ProMotion is een term die niet nieuw is voor de iPhone 13. Een 120Hz display wordt door Apple al gebruikt bij de iPad Pro, waar de over ProMotion wordt gesproken. En dat zou nu op zich goed verwerkt kunnen gaan worden in de iPhone 13.

De iPad Pro. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Was al het plan bij de iPhone 12

Dat gezegd hebbende, was het verhaal van ProMotion en een refreshrate van 120Hz iets dat al werd toegeschreven aan de iPhone 12 Pro en Pro Max. Maar daar is hij uiteindelijk niet op gekomen, dus moeten we maar afwachten of het nu wel gaat gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 13 krijgt een ProMotion-scherm en always-on display’
Sluiten