Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 11 okt 2021

De iPhone 13 laat op dit gebied de iPhone 12 Pro achter zich

Uit een beproeving blijkt dat de iPhone 13 een veel beter camerasysteem heeft dan de iPhone 12 Pro. Dat meldt de camerawebsite DxOMark. De website testte zowel de reguliere 13 als de 13 mini. Uit de test komt naar voren dat de camerasystemen op die iPhones een stuk beter zijn dan het Pro-model van vorig jaar.

Het verschil tussen de verschillende camerasystemen is weliswaar niet groot, maar dus wel degelijk aanwezig. DxOMark deelt 138 punten uit aan zowel de iPhone 13 als 13 mini en dat zijn drie punten meer dan de iPhone 12 Pro van vorig jaar kreeg. De 13 en 13 mini staan daarmee op gelijke hoogte van de iPhone 12 Pro Max, eveneens uit 2020.

iPhone 13 (mini) scoort goed in cameratest

De iPhone 13 en 13 mini scoren op een ander gebied zelfs beter dan de 12 Pro Max. De Pro Max van vorig jaar scoorde 113 punten op het gebied van videografie, terwijl de modellen van dit jaar op 117 punten staan. De 12 Pro scoorde destijds 112 punten wanneer er een video geschoten werd.

iPhone 13 en 13 mini
De mini en zijn grotere broer (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De 12 Pro en Pro Max scoren nog wel hoger op de Zoom-score. De toestellen hebben een score van respectievelijk 66 en 68 punten, terwijl de iPhone 13 niet hoger komt dan 55 punten. Heel gek is dit verschil niet. De Pro en Pro Max hebben namelijk een telelens, waardoor optisch inzoomen gewoon mogelijk is.

Nieuwe iPhones kunnen prima optie zijn

Onderaan de streep scoren de nieuwe iPhone 13 en 13 mini dus prima op papier, en ook in de praktijk. Mocht je vaak gebruikmaken van het optisch inzoomen, dan kun je wellicht beter gaan voor een duurde Pro-model. Maar uit deze test blijkt dus dat je géén Pro-model nodig hebt om in het algemeen mooie foto’s te maken.

iPhone 13 review: tijd om je oude smartphone in te ruilen

De 13 Pro van dit jaar heeft een geüpgraded camerasysteem met ondersteuning voor ProRes-video, bijvoorbeeld. Dus in vergelijking met vorig jaar kan het nog een stapje hoger. Maar het punt is: je bent niet aangewezen op het Pro-model wanneer je gewoon mooie kiekjes wil maken met een iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DXoMark

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De iPhone 13 laat op dit gebied de iPhone 12 Pro achter zich
Sluiten