Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 13 jan 2022

iPhone 14: Face ID onder het scherm? Daar komt niets van terecht!

Er zijn inmiddels al een paar smartphones die hun camera onder het scherm hebben gestopt, waardoor je geen notch er meer op hebt. Voor de iPhone 14 waren die geruchten er ook, dat je Face ID op die manier kon gebruiken. Maar de kans daarop lijkt klein te zijn geworden.

Ten eerste komt het doordat smartphones die met zo’n camera werken niet heel erg goed presteren. En als Apple iets doet, wil het het wel goed doen. Daarnaast stelt de display industry consultant Ross Young dat het niet gaat gebeuren op de iPhone 14.

Geen Face ID onder het scherm op de iPhone 14

Ross Young laat via Twitter weten dat de iPhone 14 waarschijnlijk gebruik gaat maken van een ‘hole-punch’ en een ‘pill-shaped’ cutout gaat krijgen. De eerste zou volgens Young ingezet worden als een Face ID dot projector, De tweede zou de front camera bevatten en de infrarode camera voor de Face ID. En als je dan uitkijkt naar een smartphone die dit wel gaat doen, dan zul je nog even moeten wachten.

Want in een andere tweet stelt Young dat een iPhone met Face ID onder de kap pas ergens in 2023 of 2024 gaat komen. Dus niet in de iPhone 14, maar wellicht wel in de iPhone 15 of iPhone 16. Dat is iets dat de Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder ook al stelde. Hij gaf al in een eerder stadium aan dat zo’n techniek op zijn vroegst in 2023 zou worden gebracht.

Nog even wachten

Uiteraard gaat het nog wel een tijd duren voordat we daadwerkelijk iets gaan zien van de iPhone 14. Meestal wordt het nieuwe toestel van Apple in september aangekondigd en komt dan niet ver daarna uit.

iPhone 13 hét succes van 2022: 300 miljoen exemplaren verwacht

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone 14: Face ID onder het scherm? Daar komt niets van terecht!
Sluiten