Mark Hofman
Mark Hofman Uncategorized 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 14 kan op hole-punch rekenen vanwege in-screen Face ID’

De iPhone 14, de smartphone waarvan we de aankondiging over ongeveer een maand of negen pas kunnen verwachten, wordt in de wandelgangen al druk besproken. Zo wordt er voor de tweede keer naar buiten gebracht dat het toestel afscheid neemt van de notch.

Waar er voorheen echter alleen vermeld werd dat Apple dit van plan zou zijn, lijkt er nu meer informatie op tafel te liggen. Face ID gaat uit het zicht verdwijnen en bevindt zich vanaf dit jaar onder het beeldscherm.

Apple iPhone 14 met in-screen Face ID

De reden dat de iPhone 14 eindelijk afscheid kan nemen van de notch heeft alles te maken met Face ID. Dat is overigens ook de reden dat de grote inkeping in het scherm er vandaag de dag nog steeds aanwezig is. Eerder werd door betrouwbare analist Ming-Chi Kuo al duidelijk gemaakt dat deze ruimte gaat maken voor een hole-punch variant. Een variant die al jaren te vinden is op verschillende Android-toestellen en de screen-to-body ratio een stuk groter maakt.

Volgens een andere bron, in de vorm van DylanDKT, verdwijnt de notch doordat Apple een doorbraak heeft op het gebied van Face ID. De technologie, die gebruikt wordt om iPhone-modellen te ontgrendelen, verdwijnt met ingang van dit jaar onder het beeldscherm. De iPhone 13 beschikte, voor het eerst sinds 2017, over een kleinere variant van de huidige notch wat al direct als de eerste stap richting een hole-punch werd gezien. Een oplossing die in de iPhone 14 zijn opwachting zal maken.

Geen in-screen selfiecamera

De reden dat Apple ervoor kiest om wel een kleine inkeping te houden heeft alles te maken met de kwaliteit van de huidige in-screen selfiecamera’s. De technologie is er, maar het is nog niet goed genoeg om het huidige model volledig te vervangen. Wat betreft de benodigde sensoren voor Face ID ligt dat klaarblijkelijk anders. Al moet het nieuws, gezien het niet officieel is, wel met een korreltje zout genomen worden.

Verschillende iPhone 14-modellen hebben mogelijk geen simkaart nodig

Ben je benieuwd wat we tot nu toe weten over de iPhone 14? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel of check deze pagina op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘iPhone 14 kan op hole-punch rekenen vanwege in-screen Face ID’
Sluiten