Sorry Tim, we weten wanneer je met die nieuwe iPhone 15 komt

Smartphones Mark Hofman 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De kans is groot dat Apple op woensdag 13 september 2023 de nieuwe iPhone 15-serie gaat laten zien. Tijdens het jaarlijkse evenement maken we mogelijk ook kennis met twee nieuwe Apple Watch-modellen.

Doorgaans worden dergelijke evenementen in de eerste of tweede week van september gepland. Gezien verwachte problemen binnen de productielijn is de tweede week van september, met een verdeelde lancering, de meest realistische verwachting.

‘Apple introduceert iPhone 15 op 13 september’

Verschillende bronnen melden aan 9to5Mac, één van de grootste Apple-websites ter wereld, dat medewerkers van telecomproviders geen vrij mogen nemen op woensdag 13 september. “Dit vanwege een grote telefoonaankondiging op deze dag”, is het bericht dat hen volgens ingewijden is gegeven.

De enige telefoonlancering in september die een dergelijke impact zou kunnen hebben, is natuurlijk de aankondiging van de nieuwe iPhone 15-serie. Mocht het evenement echt op 13 september worden gehouden, is de kans groot dat bepaalde modellen vanaf 15 september te bestellen zijn.

Hoewel we verwachten dat deze modellen vervolgens vanaf 22 september ook echt te koop zijn, moeten we er wel bij vertellen dat er zich op dit moment problemen voordoen binnen de productielijn. Het zou dus zomaar eens kunnen zijn dat Apple bepaalde toestellen later pas op de markt gaat brengen.

Grote veranderingen voor de Pro-modellen

De iPhone 15-serie zal in 2023 ook weer uit vier verschillende modellen bestaan, waarvan er twee het Pro-label krijgen. Dat zijn dan ook de varianten die voorzien worden van de grootste toevoegingen en verbeteringen.

Apple iPhone 15: 7 dingen die we nu al zeker weten
Een concept van de iPhone 15 Pro Max (Afbeelding: Ice Universe)

Men verwacht bijvoorbeeld een nieuw schermpaneel met ultra-dunne schermranden, waardoor het beeldscherm groter kan worden zonder dat de behuizing dat ook doet. De iPhone 15 Pro (Max) draagt ook een USB-C-aansluiting, een A17-chip (3nm) en grotere batterijen met zich mee.

Naast de iPhone 15-modellen mogen we ook de nieuwe Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 en AirPods verwachten. Die laatste zal waarschijnlijk voorzien worden van een USB-C-aansluiting.

Houd er rekening mee dat de bovenstaande informatie niet officieel is. Neem het dus wel met een korreltje zout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen