Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple 24 feb 2017

Apple lost met iOS 10.2.1. eindelijk batterijprobleem iPhone 6 en iPhone 6s op

Ben jij een van de gedupeerden die maandenlang met een manke iPhone 6 en iPhone 6s batterij kampte? Dan hebben we goed nieuws voor je: Apple heeft eindelijk het probleem erkent, en meteen ook opgelost!

iPhone 6 en iPhone 6s kampten nog steeds met een irritant batterijprobleem

Apple’s iPhone 6 kampt al maanden met een irritant probleempje. Nou ja, probleempje, noem het gerust een probleem. Veel gebruikers klagen online dat het vlaggenschip er met dertig procent batterij opeens mee kapt. Hetzelfde geldt voor de iPhone 6s.

Denk je nog net je ellenlange werkdag door te komen, heeft je iPhone er opeens geen zin meer in. Hartstikke irritant dus. Helaas was Apple weer typisch bezig: de techgigant reageerde niet op alle klachten, en erkende de bug niet. Lekker dan!

En nu? Er leek geen oplossing voor de vervelende bug te zijn. Gedupeerden begonnen maar naar een nieuw toestel te zoeken. Als Apple zijn eigen fout niet openlijk erkent, dan zal er immers ook nooit een oplossing komen.

Het bedrijf erkende eind vorig jaar wel dat de iPhone 6s met dergelijke problemen kampte, maar gebruikers van de iPhone 6 leken gewoon pech te hebben. Een groep consumenten bereidde zich al voor op een rechtszaak, omdat Apple niks aan het probleem deed.

Dat blijkt gelukkig niet te kloppen. Apple eet namelijk van twee walletjes mee. De techgigant heeft de vervelende bug wel stilletjes verholpen, maar niet zijn fout en de daaruit voortkomende imagoschade in het openbaar geïncasseerd. Lekker sneaky! Ach, wij zijn allang blij dat het probleem verholpen is.

Eindelijk heeft Apple het probleem opgelost!

De bug is namelijk opgelost met iOS 10.2.1., zo beweert Apple middels een statement. Daarin erkent het bedrijf dat een kleine groep iPhone-gebruikers last had van problemen met zijn toestel. Volgens het Amerikaanse bedrijf verhelpt iOS 10.2.1 dus die problemen.

Althans, voor een groot deel. Uit de data van Apple blijkt dat de update tachtig procent van de iPhone 6s gevallen oplost, en zeventig procent bij de iPhone 6.

Als je dus last had van de bovenstaande problemen, dan raden we je aan om zo snel mogelijk je iPhone te updaten. Dat kun je doen door naar je instellingen te gaan, waar je onder het kopje ‘Algemeen’ kunt checken of er een update is.

Als je alsnog met dergelijke problemen kampt, dan raden we je aan contact op te nemen met de Support van Apple!

Over batterijen gesproken: wist je al hoe de lithium voor je smartphonebatterij wordt gewonnen? En check ook even onze handige tips waarmee je nog langer met je batterij kunt doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple lost met iOS 10.2.1. eindelijk batterijprobleem iPhone 6 en iPhone 6s op
Sluiten