Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 15 mei 2018

Beveiligingscamera spot exploderende iPhone 6S

Stel je moet tijdens een spelletje het eerste uitroepen wat er in je opkomt als je de woorden smartphone en explosie hoort. Dan zul je waarschijnlijk denken aan de Samsung Galaxy Note 7. Het is echter niet alleen Samsung die wel eens te kampen heeft met vurige toestellen, maar ook Apple heeft er om de zoveel tijd last van. Een beveiligingscamera filmde toevallig een explosief moment met een iPhone 6S.

iPhone 6S in de fik na explosie

De video werd voor het eerst gepost door KTNV, een partner van ABC News. Op het filmpje is te zien hoe een medewerker van een smartphone reparatie winkel in Las Vegas nietsvermoedend aan het werk is aan een bureau.

Opeens zie je links in het scherm, gelukkig aan de andere kant van het bureau, een toestel exploderen met een rookwolk om vervolgens brandend te blijven liggen.

iPhone 6S ontploffing

Ongelukkige smartphone reparatie winkel medewerker

De medewerker schrikt zich uiteraard het apelazerus en vlucht naar de andere kant van de kamer, waar hij geschrokken heen en weer blijft wiebelen. Uiteindelijk rent hij weer naar een andere hoek van de ruimte om iemand te bellen voor hulp.

Tegen de tijd dat hij klaar is met bellen zijn de vlammen echter alweer gedoofd. In dit geval werd er gelukkig niemand verwond (misschien wat psychische schade), maar stel je voor dat je op het moment van ontploffen net aan het bellen bent.

iPhone 6S ontploffing

Beschadigde batterijen?

Op de video is niet te zien om welk toestel het gaat, maar volgens KTNV zou het dus een iPhone 6S zijn. Uiteindelijk krijg je nog te zien hoe het toestel er aan het einde van de rit uitziet en dat is geen mooi plaatje, zoals je wel zou verwachten. Wat er precies aan de hand was met het toestel is onbekend. Hij lag er om gerepareerd te worden, dus het zou kunnen dat de lithium-ion batterijen beschadigd waren. Ze staan erom bekend nogal eens te knallen als ze kapot zijn. Mogelijk zou het ook door de hitte in Las Vegas kunnen komen. Over het algemeen vinden batterijen dat ook niet leuk.

De video is te bekijken op de website van ABC News en zal ook jou waarschijnlijk enigszins de stuipen op het lijf jagen. We lopen tenslotte bijna allemaal de hele dag met onze toestellen rond. Komt het onverhoopt voor dat je smartphone inderdaad ooit een keer in de fik vliegt, dan moet je dit onmiddellijk doen.

Mashable

Reageer op artikel:
Beveiligingscamera spot exploderende iPhone 6S
Sluiten