Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Apple 18 mrt 2017

Deze next level iPhone 8 AR is precies waar we aan toe zijn

Al heel lang zitten we te wachten op iets, maar we weten niet wat. Dit next level concept van de iPhone 8 kan zo maar eens die latente wens van ons zijn.

Er gaan aardig wat geruchten over de iPhone 8 in de rondte. Een OLED-display, augmented reality (AR), géén fysieke homeknop, Apple’s grootste presentatie ooit en zo kunnen we nog even doorgaan.

Feit is in ieder geval dat digitaal designer Gabor Balogh alle roddels heeft samengevoegd in zijn eigen conceptmodel. Hij presenteert de telefoon geheel op Apple-wijze: iPhone X – A touch of live.

Ervan uitgaande dat dit de nieuwe iPhone wordt, en we zouden god op onze blote voeten danken als dat echt gaat gebeuren, komt er onder meer een geheel nieuwe Siri die wordt ondersteund door augmented reality. Hiermee creëer je een weergave van de werkelijkheid waaraan digitale elementen worden toegevoegd. Just saying.

“De achtergrond op het OLED-scherm, dat de complete voorkant beslaat, is een semi-transparante weergave van de werkelijkheid”, legt Gabor uit. “De echte wereld is niet meer verborgen voor dit toestel.”

Dag Siri, wat is dat voor toren?

“Met de homeknop onthul je de werkelijkheid en sta je direct in contact met Siri. Zoals je gewend bent, maar de sprekende assistent wordt nu gepresenteerd in augmented reality. Siri luistert niet alleen, maar kijkt nu ook om zich heen.” Sounds like a plan, Gabor.

Ook navigeren wordt in Gabors ogen naar een compleet nieuw niveau getild door augmented reality. Geen traag verschuivende digitale map, maar een blauwe lijn in de echte wereld. Met allerlei extra informatie natuurlijk.

Als je van privacy houdt, zul je het overigens met iets anders moeten doen dan dit conceptmodel. Gezichtsherkenning wordt bijvoorbeeld zo ver doorgevoerd, dat Siri je vertelt hoe het met de persoon tegenover je gaat.

Dat gebeurt op basis van hartslag, lichaamstemperatuur en ademritme. De gegevens worden gesynchroniseerd met iCloud, dus ook de bezitters van oudere iPhones kun je checken op hun gezondheid. Goed, we wachten rustig af.

iPhone 7 vs. iPhone X

Siri is een pienter baasje, dat moge duidelijk zijn. Maar in dit artikel zie je dat de assistent ook over een behoorlijke portie humor bezit.

Reageer op artikel:
Deze next level iPhone 8 AR is precies waar we aan toe zijn
Sluiten