Daniel Koster
Daniel Koster Apple 28 feb 2017

Vers van de pers: de iPhone 8 krijgt geen lightning-poort

Zo, dit is een gerucht dat we nog niet eerder voorbij hebben zien komen. Volgens de Wall Street Journal gaat de iPhone 8 afrekenen met de lightning-poort . Het alternatief kun je vast al raden..

Yes, another one bites the dust. Dit maal is het de lightningpoort die volgens Apple aan vervanging toe is. En het alternatief is logisch: de usb-c-poort. Die poort is al (als enige) in de nieuwe MacBook pro te vinden.

Kom maar op met die usb-c-ingang

Wat hier het voordeel van is? Nou, ten eerste laadt de usb-c-poort jouw iPhone een stuk sneller op. Daarnaast zorgt de usb-c er ook voor dat je sneller data kunt overzetten. Snelheden van tot wel 1,25 gigabyte per seconde zijn haalbaar.

Wat ook handig is, is dat dit tegelijkertijd kan. Je kunt dus data overzetten en je telefoon opladen. Tot slot is-ie ook compatibel met video en audio. Zo kunnen jouw oortjes ook in je telefoon. De kwaliteit van de audio en video is hierbij beter dan wanneer je de lightning-poort zou gebruiken. Het is zelfs mogelijk om de HDMI-poort met de usb-c te vervangen, waardoor je je telefoon gemakkelijker op zo’n poort aansluit.

Of gaan we de lightning-poort missen?

Voor jouw iPhone brengt het verdwijnen van de lightningpoort dus flink wat voordelen met zich mee. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Heb jij net oortjes meegekregen die via de lightningpoort werken, is de volgende ingang al weer aan de beurt. En datzelfde geldt voor andere accessoires die via de lightningpoort werken.

Daarnaast moeten we ook benadrukken dat dit geen honderd procent zekerheid is. De Wall Street Journal is een krant met naam en reputatie. Vaak blijkt uit te komen wat zij stellen. Maar zij zijn ietwat vaag in hun verwoordingen.

Dat brengt voor ons genoeg voordelen met zich mee waardoor we de nadelen op de koop toenemen.

Je kunt ook interpreteren dat de usb-poort in jouw iPhone-lader van een usb-c-ingang wordt voorzien. Hierdoor is jouw telefoon sneller op te laden en compatibel met de nieuwe MacBook Pro.

Wij hopen echter op het eerste geval. Dat de lightningpoort dus verdwijnt en de usb-c-ingang zijn intrede maakt op de nieuwe iPhone. Dat brengt voor ons genoeg voordelen met zich mee waardoor we de nadelen op de koop toenemen.

Meer voordelen dan nadelen?

Of ben jij van andere mening? We weten allemaal hoe de wereld reageerde op het verdwijnen van de headphone-jack. Al waren de gevolgen daarvan wat ingrijpender dan de gevolgen van het verdwijnen van de lightningpoort zijn, vinden wij. En laten we eerlijk zijn, dit zat er aan te komen..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vers van de pers: de iPhone 8 krijgt geen lightning-poort
Sluiten