Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 3 jan 2018

Vier redenen om niet de iPhone X, maar de iPhone 8 (Plus) te kopen

De iPhone X ligt al een tijdje in de winkels. Het is een indrukwekkend toestel, vooral door het gloednieuwe design dat Apple heeft geïntroduceerd. Maar ja, het is niet de enige smartphone die Apple in september heeft onthuld. Ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben hun debuut gemaakt. Dat zijn de twee directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Op het eerste oog lijkt de iPhone X veel interessanter. Toch is het op dit moment wellicht verstandiger om voor de iPhone 8 of iPhone 8 Plus te kiezen. We leggen je uit waarom.

De iPhone X is zeer prijzig

We beginnen met het meest obvious verschil: de iPhone X is zeer prijzig. Vooral in Nederland. Waar je voor rond de 800 euro al een iPhone 8 kunt scoren, zul je voor de iPhone X minstens 1.159 euro neer moeten leggen. De iPhone 8 prijs is dan ook een stuk aantrekkelijker. En dan hebben we het over de meest basic uitvoering. Dat komt vooral doordat de nieuwe technologie van de iPhone X nog schaars is.

Face ID

Op dit moment is Samsung bijvoorbeeld de enige fabrikant waar Apple bij terecht kan voor OLED-schermen. De Koreaanse techgigant vraagt er dan ook de hoofdprijs voor. Ben jij bereid om 1.159 euro uit te geven voor een smartphone? Een toestel dat niet veel meer kan dan de goedkopere alternatieven? Dacht ‘t niet.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

De iPhone 8 is even krachtig

De iPhone 8 is even krachtig als de iPhone X. Je zou het misschien niet verwachten, door het iets oudere design, maar dat is toch echt het geval. De iPhone 8 (Plus) heeft namelijk dezelfde chip als zijn broer. Dan hebben we het over Apple’s A11 Bionic. We zullen je niet lastigvallen met saaie details, maar het komt erop neer dat zowel de iPhone 8 als de iPhone X de vloer met de concurrentie aanveegt. Althans, als het om pure power gaat. De iPhone 8 voelt dan ook net zo snel, modern en smooth aan als de iPhone X. Nu, maar ook over drie jaar.

iPhone 8
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Kinderziektes

Oké, je kunt dus voor minder geld dezelfde paardenkracht krijgen. Dat is mooi meegenomen. Maar er is nog een reden waarom het verstandig is om nog niet een iPhone X aan te schaffen. Apple’s nieuwste speeltje introduceert een gloednieuwe technologie: Face ID. Gebruikers kunnen met hun gezicht de iPhone X ontgrendelen. Hartstikke tof, maar Apple kreeg de ontgrendelingstechnologie maar op het nippertje af. Oftewel, volgend jaar zal er een hoop verbeterd zijn met de tweede generatie.

In 2018 hebben Apple’s ingenieurs immers een jaar gehad om alle kinderziektes eruit te halen. En tja, na 1.159 euro te hebben gespendeerd zul je volgend jaar waarschijnlijk niet weer een smak geld willen uitgeven. Wacht dus nog even, of ga ondertussen voor de iPhone 8. Dit argument geldt ook voor andere aspecten: hoe de software omgaat met de notch, de krasbestendigheid van de achterkant en ga zo maar door.

iPhone 8

Volgend jaar

Sterker nog, volgend jaar hoef je niet meer zoveel geld neer te leggen voor al die nieuwe features. Geruchten hebben al een voorproefje gegeven van Apple’s plannen. Alles wijst erop dat de techgigant zijn dunne schermranden en Face ID volgend jaar ook naar zijn goedkopere modellen wil brengen. Het bedrijf kan immers niet eeuwig zijn goedkopere modellen expres achter laten lopen, terwijl de concurrentie dat niet doet. Scoor nu dus lekker de 8 of misschien zelfs de iPhone 7, zodat je niet teveel betaalt voor het nieuwste van het nieuwste.

In samenwerking met T-Mobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vier redenen om niet de iPhone X, maar de iPhone 8 (Plus) te kopen
Sluiten