Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple 9 feb 2017

Apple bereidt zich met de iPhone 8 voor op grootste lancering ooit

De iPhone 8 komt er aan! Eindelijk kunnen we weer op een innovatief toestel rekenen. Combineer een slick futuristisch design met indrukwekkende specs en je hebt een overtuigend totaalpakketje. Apple weet maar al te goed dat de iPhone 8 dan gaat scoren.

Is Apple nog innovatief?

Apple is niet meer de innovatieve techgigant van tien jaar geleden. Toen gaf het andere fabrikanten nog het nakijken met verbazingwekkende nieuwe producten. Gadgets die het begin waren van een nieuwe productcategorie. Gear waarvan we zelf nog niet eens wisten dat we het nodig hadden!

iPhone 8 concept

De afgelopen jaren loopt Apple meer achter andere bedrijven aan. Teleurstellend? Een beetje. Dat neemt echter niet weg dat de gadget-koning fantastische producten aflevert. Een tikkeltje saai soms, maar daardoor niet minder goed.

Bovendien: Apple gaat zich eind dit jaar herpakken met een complete tech-revolutie. Wat die tech-revolutie inhoudt leggen we je hier uit. Vandaag hebben we het namelijk over een andere gadget van Apple die hoge ogen gaat gooien: de iPhone 8.

Maak kennis met de iPhone 8

Let’s be honest. De iPhone 7 viel stiekem toch een beetje tegen. Waar blijft dat verfrissende nieuwe design? Dat gaat Apple eind dit jaar helemaal goed maken voor de tiende verjaardag van de iPhone. De iPhone 8 krijgt namelijk een geheel nieuw ontwerp.

Denk aan een OLED-scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt, net zoals de Samsung Galaxy S8. Lekker futuristisch! De vingerprintscanner zit onder het scherm verwerkt. Verder kan het vlaggenschip waarschijnlijk draadloos opgeladen worden. Voeg daar een sterk verbeterde camera aan toe en je hebt een aantrekkelijk totaalpakketje.

Wat een geruststelling. Eindelijk weer een innovatieve iPhone.

Wat een geruststelling. Eindelijk weer een innovatieve iPhone. Je bent niet de enige die daar naar uitkijkt. Apple verwacht namelijk dat de vraag naar de iPhone 8 enorm hoog gaat zijn. De afgelopen jaren was er voor veel consumenten niet echt een reden om te upgraden. Tegenwoordig kun je immers toch meerdere jaren met een smartphone doen, en elke iPhone leek vrijwel hetzelfde te zijn als zijn voorganger.

Apple schroeft de productie flink op

Daarom zullen eind dit jaar waarschijnlijk veel consumenten hongerig in hun slaapzakje voor de webshop van Apple gaan liggen. Eindelijk een compleet nieuwe iPhone! Gelukkig houdt ome Apple daar rekening mee. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau BlueFin Research.

iPhone 8 concept

Naar verluidt begint Apple al in juni met de massaproductie van het innovatieve vlaggenschip, maanden eerder dan normaal. Werk aan de winkel! Ter vergelijking: normaliter brengt de techgigant de productie pas in september op gang. Het bedrijf zal alleen in juni al 9 miljoen exemplaren van de iPhone 8 over de lopende band laten rollen.

Nu zou je ook de conclusie kunnen trekken dat de iPhone 8 gewoon eerder uitkomt, maar dat is volgens Bluefin Research absoluut niet het geval. Het is dus duidelijk: Apple rekent op hogere verkoopaantallen.

Ben jij een van de consumenten die sowieso de iPhone 8 gaat kopen, of ben je meer geïnteresseerd in de Samsung Galaxy S8? Hier lees je wat je van de volgende topper van Samsung kunt verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Apple bereidt zich met de iPhone 8 voor op grootste lancering ooit
Sluiten