Dit is wereldwijd op dit moment de meest populaire smartphone

Jelle van Es 11 jul 2018 Tech

In de wereld van de smartphones heb je vandaag de dag veel keuzes als je een telefoon wilt gaan kopen. En voor ieder is er wel wat wils. Of je nou het nieuwste van het nieuwste in huis wilt halen of al tevreden bent met een model dat net een paar jaar ouder is, maar waarschijnlijk nog prima werkt. In die jungle blijkt dat de iPhone 8 wereldwijd het meest wordt verkocht.

iPhone 8 wordt het meest verkocht

Om die claim wat kracht bij te zetten, kijken we naar de verkoopcijfers van de maand mei, zoals die zijn verzameld door Counterpoint. Zij stellen dat de iPhone 8 net wat beter heeft verkocht dan de Samsung Galaxy S9 Plus. Qua percentages van het totale wereldwijde aandeel staan ze allebei op 2,4 procent, dus het is wel een fotofinish.

Na de iPhone 8 en de Samsung Galaxy S9 Plus volgt de iPhone X en Xiaomi Redmi 5A, die uiteraard in China erg goed scoort. En als je in een groot land als China veel verkocht wordt, dan doe je het wereldwijd ook automatisch erg goed. De top zes wordt afgesloten met de iPhone 8 Plus en de Samsung Galaxy S9, waarna er een gat is naar de Huawei P20 Lite.

iPhone 8

Wat kunnen we hier aan afleiden? Ten eerste dat veel mensen nog altijd blind kiezen voor of een iPhone of een Samsung Galaxy-telefoon. En dat de iPhone 8 met zijn iets scherpere prijs en nog altijd vele fijne functies voor veel consumenten net wat voor de hand liggender is dan wanneer je voor een paar honderd euro meer een iPhone X zou kopen. Is dat slecht voor Apple? Dat hun vlaggenschip minder verkoopt dan een ouder model? Ik denk het niet. Ik denk dat zij tevreden zijn dat zij meerdere ijzers in het vuur hebben liggen.

Hier hebben we vier redenen waarom je een iPhone 8 boven een iPhone X kunt verkiezen.

Reageer op artikel:
Dit is wereldwijd op dit moment de meest populaire smartphone
Sluiten