De iPhone 8 zorgt ervoor dat Samsung de winnaar van het jaar wordt

Het is al bekend dat de iPhone 8 anders wordt dan zijn voorganger. Het meest opvallende tot nu toe vinden we dat de iPhone waarschijnlijk een ‘Super Amoled’-display krijgt. Goed nieuws, want dit betekent dat de kleuren op de iPhone 8 van het scherm spatten!

Kun je je voorstellen dat twee rivalen een deal sluiten? Nou, het is Apple en Samsung gelukt! Samsung gaat namelijk zestig miljoen Super Amoled-schermen voor de iPhone 8 maken. Dat is niet raar, aangezien Samsung zelf al jarenlang Super Amoled-schermen maakt en die in hun smartphones verwerkt.

iPhone 8

Let’s be friends

Apple en Samsung Display, de afdeling van Samsung die (je zou het niet zeggen) schermen produceert, sloten al eerder een deal. In de eerste deal ging het om honderd miljoen displays. Ook dat waren Super Amoled-schermen. De twee hebben elkaar wel gevonden de laatste tijd.

Waarom is een Super Amoled-scherm goed nieuws voor de iPhone 8?

Dat is goed nieuws. Over het algemeen zijn Super Amoled-displays beter dan het IPS LCD-schermtype dat Apple nu voor de iPhone gebruikt. Het grootste verschil is de kleurweergave. Een Super Amoled-display is wat feller met kleuren en kent een scherp contrast. Het scherm is ook lichter én dunner. Wat misschien net zo belangrijk is: ook gaat de batterij met een Super Amoled-display minder snel leeg.

iPhone-fotografietips

Maar goed, het scherm dat je als iPhone liefhebber bent gewend, heeft ook zo zijn voordelen. Zo heeft-ie realistischere kleuren en is de helderheid hoger. Dat maakt ‘m dus een stuk handiger voor wanneer jij vaak in de zon zit.

Klant aan de concurrent weggeven, dacht het niet!

De IPS LCD-displays komen van LG Display, Sharp en Japan Display vandaan. Nu dat Samsung de Super Amoled-displays voor de iPhone zal produceren, heeft LG Display een goed voornemen voor volgend jaar bedacht. Het bedrijf wil namelijk de tweede Super Amoled-leverancier van Apple worden.

Dit jaar nog

Het lijkt erop dat Apple helemaal klaar is voor de iPhone 8. De telefoon zal ergens in september dit jaar uitkomen. Voor nu is het nog even genieten van de geruchten dus. En natuurlijk ook van prachtige concepten waar wij van hopen dat Apple ze gade slaat. Dat kan de iPhone 8 (én Samsung) alleen maar ten goede komen.