Ilona Braam
Ilona Braam Uncategorized 1 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

iPhone 8 en X worden nu ook langzamer gemaakt met iOS 12.1

Vorig jaar was er behoorlijk wat ophef toen er aan het licht kwam dat Apple via software updates oudere iPhones langzamer maakte, zonder dit aan gebruikers mede te delen. Apple bood zijn excuses aan en legde uit dat dit een power management feature was om ervoor te zorgen dat toestellen met oudere batterijen niet zomaar uitvallen. Het bedrijf liet later weten dat bij de toestellen van 2017, de feature minder noodzakelijk zou zijn. Maar nu blijkt dat de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X nu met de iOS 12.1 update toch de controversiële feature krijgen.

Omstreden feature niet nodig op iPhone 8 en X

Zoals we weten zijn de iPhones uitgerust met lithium-ion batterijen en na verloop van tijd gaan die nu eenmaal minder goed presteren. Apple heeft daarom op al zijn toestellen een power management systeem. De iPhone 8, 8 Plus en X zouden echter in eerste instantie niet komen met het drastische systeem, dat de kloksnelheid verlaagt om de performance te verbeteren.

iphone x

Op de support pagina van de toestellen laat Apple weten dat vanaf de iPhone 8 ze een geavanceerder hardware en software design gebruiken, zodat het systeem accurater kan inschatten hoeveel power het toestel nodig heeft en wat de werkelijke capaciteit van de batterij is. Hierdoor zouden ze een ander management systeem kunnen gebruiken en zou de impact hiervan minder merkbaar zijn dan bij de oudere iPhones.

Of toch wel..

Met de lancering van iOS 12.1 is de support pagina echter stilletjes aangepast met wat verontrustend nieuws. Er staat namelijk dat vanaf iOS 12.1 ook de iPhone 8, 8 Plus en X de managament feature krijgen, die ervoor kan zorgen dat de toestellen langzamer worden. Doordat de toestellen nieuwere hardware hebben zou het werk van de functie echter minder opvallen. Mocht je hier niet van gediend zijn, laten ze echter ook weten dat je op alle iPhones de omstreden feature ook weer kunt uitschakelen.

Met iOS 12.1 heeft Apple gisteren nog een hele reeks aan andere dingen onthuld tijdens het Apple event, waarvoor OnePlus zijn eigen OnePlus 6T evenement moest verzetten. Zo mochten we onder andere kennis maken met nieuwe iPad Pro’s en een nieuwe Apple Pencil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone 8 en X worden nu ook langzamer gemaakt met iOS 12.1
Sluiten