Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 jul 2018

Betrouwbare bron lekt: zijn dit de iPhone 9 en iPhone X Plus?

Vorig jaar bracht Apple drie nieuwe iPhones op de markt: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Ook dit jaar komt de techgigant naar verluidt weer met drie nieuwe modellen. Je kunt naast een directe opvolger van de iPhone X ook een iPhone 9 en een iPhone X Plus verwachten.

Dummy-modellen iPhone 9, iPhone X en iPhone X Plus

De iPhone X Plus wordt volgens leakers de grootste iPhone ooit. Het toestel heeft dan ook een schermformaat waar je U tegen zegt: 6.5-inch. Eerder lekten er al plastic mallen van alle drie de nieuwe iPhones. Dat schept echter nou niet bepaald een levendig beeld. Wat kunnen we eind dit jaar echt verwachten?

Wellicht hebben we nu een beter antwoord op die vraag te pakken. Er zijn namelijk foto’s opgedoken die dummy-modellen of prototypes van de iPhone 9 en iPhone X Plus lijken te tonen. Neem dit soort leaks altijd met een flinke korrel zout, maar het lijkt hier toch echt om de real deal te gaan.

iPhone 9 iPhone X iPhone X Plus modellen

De beelden zijn gedeeld door de doorgaans goed ingelichte Benjamin Geskin. Hij wist vorig jaar ook zeer vroegtijdig de eerste foto’s van de iPhone X te bemachtigen. Het is op individuele basis moeilijk te verifiëren of de informatie klopt, maar over het algemeen heeft Geskin het bijna altijd bij het rechte eind. Bovendien geldt ook hier dat Apple’s plannen vaak veranderen. Dit kunnen ook prototypes van geschrapte uitvoeringen zijn.

De foto’s komen overeen met eerder gelekte informatie. Oftewel, de iPhone 9 heeft een LCD-scherm in plaats van een OLED-scherm, en moet het aan de achterkant doen met een enkele camera. Over de iPhone X Plus valt weinig zinnigs te zeggen, al lijken de afmetingen te matchen met eerdere leaks.

iPhone 9 iPhone X iPhone X Plus modellen

In september weten we meer! Dan kun je ook de lancering van iOS 12 verwachten, een update die naar alle huidige iPhones met iOS 11 komt. In dit mega-overzicht hebben we alle nieuwe features voor je op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
Betrouwbare bron lekt: zijn dit de iPhone 9 en iPhone X Plus?
Sluiten