Waarom we nooit een iPhone 9 Plus zullen zien

We verwachten niet één, maar drie nieuwe iPhones in september. Op het podium zal Tim Cook naast de nieuwe leden van de iPhone X-familie, ook een iPhone 9 aankondigen, maar hoe zit het met de iPhone 9 Plus?

Heb jij een iPhone 8 Plus? Koester dit toestel dan maar, zeer waarschijnlijk wordt dit het laatste toestel met een 5,5-inch schermverhouding. Uiteraard verwachten we over een krappe twee maanden kennis te maken met het nieuwe vlaggenschiptoestel, maar er zal geen Plus-variant van verschijnen. Het is simpelweg niet logisch om dit model in Apple’s 2018 line-up te plaatsen.

Geen toegevoegde waarde

De iPhone 9 wordt herzien met nieuwe toevoegingen die we voor het eerst in de iPhone X zagen. Met de geboorte van Apple’s all-screen toestel volgde komst van Face ID. In de laatste berichtgeving kwam aan het licht dat de nieuwe lcd-iPhone ook een Face ID camera krijgt. Nu is niet iedereen daar tevreden mee, maar aangezien het nieuwe toestel zijn homeknop behoudt is dit best of both worlds.Wat heeft dit te maken met het overslaan van een Plus-model?

iPhone X Plus budget iPhone vertraagd

Er is simpelweg geen plek meer in Apple’s 2018 line-up voor een iPhone 9 Plus. Eén argument zou zijn om een 5,5-inch iPhone met een homeknop in de huidige line-up te voegen vanwege Touch ID, maar we verwachten straks toch een soortgelijke functie te krijgen in het scherm van de iPhone X-2.

Te weinig verschil in specificaties

De iPhone 8 Plus was vorig jaar de luxere optie van Apple’s vlaggenschipmodel. De telefoon beschikt over een camera met twee lenzen waardoor het mooie bokeh effect krijgt in portretfoto’s. Ook beschikt ‘ie over 3GB aan RAM-geheugen. Dit is zeer vergelijkbaar met de iPhone X. Dit model dat iets later uitkwam had nagenoeg dezelfde specificaties, afgezien van de hexa-core CPU die in de X iets sterker was.

Je zou kunnen zeggen dat de iPhone X’s TrueDepth-camera het verschil maakt, dit is in grote lijnen ook zo. Het is echter een Unique Selling Point die Apple zal blijven bewaren voor de hoogwaardige X-modellen.

Wat kunnen we wel verwachten?

Apple zal zijn Plus-lijn herzien. In zekere zin doen ze dit al met de iPhone X Plus. De nieuwe toestellen zijn bijna met 1-inch vergroot en de iPhone X vangt het gemis van de huidige Plus-serie op. Kortom: We kunnen er vanuit gaan dat Apple vanaf heden door gaat met de 6,1-inch toestellen en worden daarmee de grootste iPhones tot nu toe. De huidige 4,7-inch toestellen worden dit jaar in ieder geval nog geproduceerd, maar veranderen wel lichtelijk in het design.

iPhone 9 Plus

Zo heeft de iPhone 9 dit jaar een lcd-scherm en blijven de OLED-panelen bewaard voor de iPhone X-2 en Plus. Onlangs lekte er een vervaardigd model van de iPhone 9. Dit model had een glazen achterkant, in tegenstelling tot het toestel van vorig jaar. (Lees meer)

Zie ook → Dit is wat we tot nu toe weten van de iPhone X Plus.

Reageer op artikel:
Waarom we nooit een iPhone 9 Plus zullen zien
Sluiten