Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 29 augustus 2018

Wat we tot nu toe weten over de iPhone 9

We kruipen langzaam maar zeker steeds dichter bij de onthulling van Apple‘s nieuwe iPhones. Zoals we weten mogen we binnenkort naast de iPhone X en X Plus ook een goedkopere iPhone 9 verwelkomen in het Apple assortiment. Deze zou vooral interessant zijn voor mensen die vorig jaar niet hebben geupgrade in verband met de dure iPhone X. Dit is wat we tot nu toe weten over het aankomende toestel.

iPhone 9 met notch en Face ID

Apple lijkt helemaal klaar te zijn met de fysieke Homeknop en vingerafdrukscanner en de iPhone 9 zou dus ook uitgerust moeten worden met de inmiddels ingeburgerde notch met Face ID om het toestel te ontgrendelen. Het toestel lijkt hierdoor meer op de iPhone X en minder op een opvolger van de iPhone 8. Wel zou het toestel in meer kleurtjes beschikbaar zijn en zouden we een zilveren, spacegrijze en gouden variant krijgen. Volgens sommige berichten zou de smartphone zelfs ook in de kleuren wit, blauw, rood en oranje verschijnen.

iPhone X rivier onder water

LCD display en enkele camera

Waar de twee duurdere modellen uitgerust zouden worden met een OLED display, zou de iPhone 9 het nog gewoon moeten doen met een LCD scherm. Wel zou deze wat meer geavanceerd zijn dan de standaard LCD displays. Om de prijs laag te kunnen houden, zou het toestel verder een enkele camera krijgen en niet meedoen aan de dubbele of zelfs driedubbele camera’s. Mogelijk zien we bij de iPhone X Plus wel zo’n driedubbele camera, die langzaam maar zeker de standaard lijkt te worden. Onder de motorkap zou het toestel aan de andere kant wel dezelfde A12 chip krijgen als de duurdere modellen.

Toch geen koopje

Hoewel we het telkens hebben over de goedkopere versie, is het onwaarschijnlijk dat de iPhone 9 ook daadwerkelijk een koopje wordt. Goedkoop is een relatief woord en zegt alleen dat de smartphone minder duur wordt dan de iPhone X en X Plus. Je hoeft dus geen prijzen te verwachten zoals die van de nieuwe Pocophone F1. Het is heel goed mogelijk dat het toestel zo rond de 800 euro begint.  Verwacht wordt dat Apple de lancering ergens in September zal houden en dan weten we het in ieder geval zeker.

Naast de drie iPhones verwachten we tijdens Apple‘s hardware evenement ook nieuwe AirPods en een nieuwe Apple Watch. De Watch zou met een groter display en dunnere randen komen.

 

Manners

Reageer op artikel:
Wat we tot nu toe weten over de iPhone 9
Sluiten