Vast aan abonnementen op je iPhone? Zo komt je er vanaf!

Behoorlijk wat mensen zijn vergeetachtig als het aankomt op het herinneren van waar ze allemaal een abonnement op hebben. Vooral als het bijvoorbeeld om app abonnementen gaat die je eerst een maand gratis mocht proberen, vergeet je al gauw dat je het abonnement ook weer moet opzeggen. Daar hopen de app ontwikkelaars natuurlijk ook op en na een tijdje betaal je vanzelf de volle pond voor het echte abonnement dat je automatisch hebt gekregen na de proefperiode. Gelukkig is het niet al te moeilijk om die vervelende abonnementen weer op te zeggen en dit is hoe je dat doet op je iPhone.

Abonnement opzeggen op je iPhone

Ten eerste moet je natuurlijk wel weten waar je een abonnement op hebt, voordat je het kunt annuleren. Om te zien waar je je allemaal voor hebt opgegeven ga je eerst naar je iPhone settings en kies je vervolgens in de settings voor je naam bovenaan en dan voor “iTunes & App Store”. Vervolgens kies je voor “View Apple ID” en daar kun je weer naar beneden scrollen naar “Subscriptions”. Hier zie je een lijst van de dingen waar je een abonnement op hebt en als je op de verschillende items tapt, kun je daar je abonnement weer annuleren. Je krijgt hierop een waarschuwing en wanneer je confirmeert dat je het echt wilt doen, ben je van je abonnement af.

iPhone apps abonnement

Annuleren via iTunes

Mocht je niet op je smartphone willen pielen, kun je je abonnementen ook bekijken op je computer in iTunes. Hiervoor open je eerst iTunes en ga je vervolgens naar Account > View My Account. Daar kun je met je Apple ID inloggen waarop je vervolgens voor “View Account” kiest. Nadat je dat hebt gedaan scroll je naar “Settings”  kies je voor de “Manage” optie naast “Subscriptions”. Hier vindt je weer een lijst van waar je allemaal wel niet op geabonneerd bent en per ding kun je weer annuleren.

Zo kom je dus van je abonnementen af en het is misschien sowieso verstandig om even te checken of je niet zomaar ergens voor betaalt, terwijl je het helemaal niet gebruikt. Gelukkig werken behoorlijk wat apps ook gewoon zonder een abonnement. Mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe apps, hebben we de beste iOS en Android apps voor je op een rijtje gezet.

 

Digital Trends

Reageer op artikel:
Vast aan abonnementen op je iPhone? Zo komt je er vanaf!
Sluiten