iPhone binnenkort ook als OV-chipkaart te gebruiken?

De OV-chipkaart is al jaren een begrip voor iedereen die in aanraking komt met het Openbaar Vervoer. Er is echter een alternatief in opkomst dat door de NS zelf opgestart is. Het ging hier om een app, waarmee Android-gebruikers via hun smartphone kunnen inchecken. Onlangs werd bekend dat ook iPhone bezitters een dergelijke applicatie zullen krijgen.

iPhone als OV-chipkaart

Een bankpas, identiteitsbewijs en OV-chipkaart…je moet als mens tegenwoordig een hoop pasjes mee zeulen. Al is er een kans dat die laatste binnenkort niet meer nodig zal zijn. Er wordt momenteel namelijk geëxperimenteerd met een alternatieve manier van inchecken dat via de iPhone zal gaan. Je iPhone zal echter niet letterlijk als OV-chipkaart gaan dienen. Het betreft hier een virtuele kaart binnen een app genaamd Invisible Tickets. De NS heeft al een tijdje geëxperimenteerd met dit concept en hier kun je enkele bevindingen lezen.

Invisible tickets iPhone

De applicatie is inmiddels echter flink verbeterd en zal nu ook bij andere vervoerders worden getest. Waaronder Qbuzz, dat voornamelijk in de regio’s Groningen, Drenthe en Utrecht actief is. Zij organiseren een pilot voor reizen met de Invisible Tickets app.

Merwedelingelijn

Reizigers die van plan zijn op de Merwedelingelijn te gaan reizen kunnen zich voor deze pilot aanmelden. Dit is een treindienst tussen Dordrecht en Geldermalsen. Ook als je in het bezit bent van een abonnement zoals bijvoorbeeld ‘Traject Vrij’, ‘Altijd vrij’, een Business Card of natuurlijk de welbekende Studenten OV-chipkaart. Mocht je echter geen van allen hebben dan ben je net zo goed welkom. De kosten zullen dan automatisch van je bankrekening geschreven worden.

Mocht jij interesse hebben dan kun je jezelf hier aanmelden.

Er was eerder al een soortgelijk project voor Android gebruikers, maar dat bleek geen succes. Het is nog niet bekend of Invisible tickets ook voor Android toestellen beschikbaar komt, of dat er een alternatief gaat zijn. Meer over Apple en iPhones is hier te lezen.

Reageer op artikel:
iPhone binnenkort ook als OV-chipkaart te gebruiken?
Sluiten