Gloednieuwe iPhone- en iPad-app is een must voor elke filmliefhebber

Apps Sabine Schults 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Als absolute filmfanaat zoek jij vast regelmatig alle ins en outs op over de meest besproken series of films van het moment. Je hebt daar sinds kort de onoverzichtelijke IMDb-app niet meer voor nodig. Een nieuwe app voor iPhone en iPad belooft dezelfde ervaring, maar dan in een lekker strak jasje.

De nieuwe iPhone-app in kwestie heet Callsheet en is gemaakt door Casey Liss. Je zoekt een film, serie of tv-programma op en krijgt direct een handig overzicht te zien van de cast- en crewleden. Daarnaast vind je er informatie over de speelduur, voor welke leeftijden de film geschikt is en natuurlijk welke score het publiek geeft.

Een must voor elke filmliefhebber met een iPhone

De scores en andere filminformatie zijn trouwens niet afkomstig van IMDb, maar van The Movie Database. Ook wordt er gelinkt naar de websites van de filmmakers en naar Wikipedia-pagina’s van de film en acteurs.

Als je op de filmduur tikt zie je direct op je iPhone of iPad wanneer de film is afgelopen als je nú begint met kijken. Vet handig!

Via de Callsheet zie je snel via welke streamingdienst je de film of serie kunt kijken. Die informatie komt van JustWatch af, dus die app kan je ook meteen van je iPhone verwijderen. Scheelt weer opslagruimte! Daarnaast voeg je makkelijk films toe aan je favorieten, om ze snel terug te vinden.

Uitgebreide personalisatiemogelijkheden

Dat is nog lang niet alles, want de personalisatieopties van deze iPhone-app zijn eindeloos. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf de weergavevolgorde van seizoenen en afleveringen.

Oppenheimer in de iPhone-app Callsheet
Al je belangrijke filminfo binnen handbereik. (Screenshot: WANT)

Daarnaast kies je eenvoudig waar de Quick Access-knop naar linkt, bijvoorbeeld naar Wikipedia of Where to Watch. Gelukkig verberg je ook makkelijk spoilergevoelige informatie, zoals titels van afleveringen.

Callsheet is een stuk makkelijker in gebruik dan IMDb en bevat bovendien geen reclames. Dat is echter ook meteen de reden dat de app een betaald abonnement vereist, al zijn de prijzen zeker schappelijk te noemen. Je krijgt een aantal gratis zoekopdrachten op je iPhone en iPad, daarna betaal je 1 euro per maand of 10 euro per jaar.

Barbie tot Oppenheimer: dit zijn de 10 meest succesvolle films van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen