Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 jan 2019

iPhone: Apple mogelijk aan de haal met unieke Samsung feature

Apple is druk bezig met het moderniseren van de iPhone. Volgens verschillende geruchten zou de producent gebruik maken van een kleinere notch en dunnere schermranden voor de iPhone 11. Waar dit al enigszins een grote impact heeft op de smartphone van de Amerikaanse producent, gaat er mogelijk nog iets gebeuren. Apple zou zomaar eens aan de haal kunnen gaan met een unieke feature van Samsung

Samsung feature in Apple’s nieuwe iPhone?

Waar Apple op het gebied van interne specificaties verreweg up-to-date is, kunnen we niet ontkennen dat het design een beetje verouderd oogt. De grote notch en de relatief dikke schermranden zijn punten die de producent zonder twijfel kan verbeteren. Verschillende geruchten melden dat Apple dit zelf ook doorheeft en druk bezig is met het “moderniseren” van de iPhone. Maar waar dit voorheen bij een kleinere notch en dunnere schermranden zou blijven, lijkt de producent een stapje verder te gaan. Een stapje wat alles te maken heeft met een unieke, gevestigde, feature van de Samsung Galaxy toestellen.

iPhone concept Samsung

Een patent rondom het scherm van de iPhone heeft het daglicht gezien en toont hoe Apple een gebogen display wil gebruiken voor haar smartphones. Hiermee zou de iPhone een zelfde soort display kunnen krijgen zoals Samsung sinds de Galaxy S6 al hanteert. Een feature waar wij overigens helemaal niet op tegen zijn. Sterker nog: we vinden het er bijzonder strak uitzien. In het patent is de te zien dat het voor alle producten van Apple gebruikt zou kunnen worden, maar in de meeste afbeeldingen wordt het scherm toegepast op de iPhone.

Toch iets anders

Waar het gebogen scherm heel veel wegheeft van de Samsung Galaxy smartphones, pakt de producent het toch net iets anders aan. Apple lijkt voor ogen te hebben om het scherm over de gehele voorkant van het toestel te buigen, waardoor de zijkanten van het toestel ook volledig van glas zijn. Hiervoor is een flexibel scherm nodig, wat Apple dus niet perse gaat gebruiken voor een opvouwbare smartphone. Dit is ook al te zien in de iPhone X, XS en XS Max. Apple maakt voor deze toestellen ook gebruik van een flexibel scherm en vouwt deze netjes weg aan de onderkant van het display.

Uiteraard moet je wel in het achterhoofd houden dat een patent niet direct beteken dat Apple de feature ook direct toepast. Mochten ze er wel mee aan de haal gaan, dan krijgen we het hoe dan ook pas vanaf volgend jaar te zien. De iPhone 11 van dit jaar zal dus gewoon voorzien zijn van een normaal scherm. .

Reageer op artikel:
iPhone: Apple mogelijk aan de haal met unieke Samsung feature
Sluiten